Đurić ponovo izigrao gladne radnike "Noviteta"

Radnici "Noviteta" od jutros su u štrajku, budući da je vlasnik firme Dragan Đurić još jednom pogazio obećanje o isplati zaostalih dugovanja.

Radnici "Noviteta" od jutros su u štrajku, budući da je vlasnik firme Dragan Đurić još jednom pogazio obećanje o isplati zaostalih dugovanja.

Kako za 021 kaže predsednica sindikata "Solidarnost" Gordana Kojić, gazda im nije isplatio obećanu zaradu za oktobar, ni zaostale putne troškove.

"Radnici su jutros došli u hladnu halu, da bi saznali da im zarade nisu isplaćene. Mi smo štrajk uredno najavili, tako da su radnici otišli kućama, i neće se vraćati na radno mesto dok god traje štrajk", kaže Kojićeva za Novosadski informativni portal.

Prema njenim rečima, činjenica da se gradska vlast nijednom nije oglasila povodom problema 170 gladnih porodica koje zavise od zarada u "Novitetu" je skandalozna.

"Mi smo gradskoj vlasti predali zahtev pre Nove godine. Zaista je ponižavajuće da vas šetaju sa telefona na telefon, da se na kraju zahtev negde 'zagubi', a ljudima je najozbiljnije ugrožena egzistencija", ogorčena je ona.

Kojićeva dodaje da se radnici neće pojavljivati na poslu sve dok Đurić ne uplati dugovanja. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Ne razumem

    29.01.2013 17:37
    Vi ste svi ludi
    Ako ne placa predjite kod onog sto placa. Ko je jos lud da ostane u firmi koja ne isplacuje plate. Uf, setio sam se. Troma, lenja i bezobrazna generacija koja smatra da imposao pripada punoletstvom. Ja mislim da imate ista prava da se bunite kao i svaki mladi covek koji nema posao. U se i svoje kljuse. Sedite kuci a na kraju ce vam drzava isplatiti zaostale zarade i povezati staz. Lenstine jedne bezobrazne. Ko je mladom coveku dao sansu? Niko! Ako nesto vredite nadjite drugi posao. Nego znate da ne vrediteni pisljiva boba i samo hvatate na galamu. Muka mi je od vas!
  • -

    28.01.2013 19:17
    -
    @Nije Đurić
    da li se secas koliko su kukali pre neki dan nad otkazima bankarima u rvb?

    i njima ce mati crnu vunu plesti...kad tad.
  • novosadjan

    28.01.2013 14:43
    to su trebali prvi dan kad nisu dobili platu a ne da ih neka lopina zavarava te bice nisam stigao ovih dana cu i sl kakav sindikat i pregovori to su bajke za malu decu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti