Plakatima traže Vojvodinu republiku

Plakati Vojvođanske partije "Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu" pojavili su se na više mesta u Novom Sadu.

Plakati Vojvođanske partije "Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu" pojavili su se na više mesta u Novom Sadu.

Vojvođanska partija je tim povodom saopštila da neće dozvoliti da se ponovi 1988. godina, kada je u Novom Sadu organizovana takozvana jogurt-revolucija i kada je praktično ukinuta široka autonomija Pokrajine.

Ta stranka je navela da se zalaže za ravnopravan odnos Srbije i Vojvodine u složenoj zajedničkoj državi i za donošenje novog Ustava u kojem će Vojvodina biti definisana kao republika u sastavu složene države Srbije.

Vojvođanska partija je članica Četvrte vojvođanske konvencije, koja je aprila prošle godine donela Deklaraciju "Vojvodina Republika", a na njenom čelu je Aleksandar Odžić, nekadašnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Komentari 145

  • Jedan pripadnik svih

    01.02.2013 13:43
    Pozdravljam reakciju na dvadesetogodišnju devastizaciju Vojvodine!
    Ea da, Srba i svih koji žive, znači opet smo Srbi i svi koji u njoj žive. Ne "ostali" već "svi" ali se ipak Srbi naglašavaju što nije praksa nigde u svetu-zato nas i ne vole... Meni to lično ne smeta jer znam čija je to kreacija i tim ljudima bi se sudilo da je ovo pravna država(pomenuti od strane komentatora Etnic) Mislim da bi se sve to rešilo bez problema na nivou Autonomne Pokrajine i niko ne bi bio ni povređen ni oštećen, samo ne daju kolonisti, sve se odlučuje u BG. Pa ko još bolje zna kako dišu narodi Vojvodine od nas samih? Treba li nam tutor da nam kroji kapu kako se njemu čini ili odgovara i da nas zavadi kad god primeti da se slažemo i udružujemo? Sreća, ima ljudi vaspitanih normalno i otpornih na svakodnevne fašističke provokacije.
  • TT

    01.02.2013 09:42
    fašizam
    Prestanite sa lažima o vojvođanskom identitetu. Vojvodina nije etničko pitanje već razumsko pitanje. Mi se ne delimo po tome šta smo rodom, već kakvi smo vaspitanjem. Bagru, bitange, lopove ne volimo čiji god da su, a čestit svet je naš prijatelj kao što sam i ranije rekao.
    Vaša primitivna retorika o etničkoj podeli je nešto što u vojvodini ne postoji niti će ikada, koliko god da ste je vi doneli u svojim džepovima.

    Ispravka za komentatora Mađar - u ustavu ne piše srba i ostalih već srba i svih koji u njoj žive tako da ne trebate zbog te rečenice da se osećate kao neki Ostali već kao Svi.

    Borba protiv vojvodine je borba protiv ljudi, protiv života, protiv reda i rada, protiv zakona i protiv samih sebe. Vojvodina želi svoja prava i zaštitu od Vas koji joj otimate imovinu 25 godina, želi Autonomiju od vaše samovolje. Ako je ne date, onda će uzeti Nezavisnost.
  • Etnic

    01.02.2013 00:20
    Pa eto i mene lično vređa što me Ćosić i oni koji su ga doveli, ovim Ustavom naziva "manjinom" i pripadnikom pogdrupe "ostali". Tako je i počeo raspad SFRJ, idejom da sve teritorije izvan Srbije gde žive Srbi budu Srbija. Na kraju se završilo tako što su svi ti Srbi proterani i evo ih sada u Vojvodini, BG i Mačvi ponajviše...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti