Stranke nekažnjeno škrabaju po gradskim fasadama

Stranke koje političkim parolama naružuju gradske fasade za to ne snose nikakve posledice, budući da su zakonske odredbe koje regulišu tu oblast praktično neupotrebljive u praksi.
Stranke koje političkim parolama naružuju gradske fasade za to ne snose nikakve posledice, budući da su zakonske odredbe koje regulišu tu oblast praktično neupotrebljive u praksi.

Kako za 021 kaže načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Vladimir Balaban, prekršajne prijave za oštećenje javnih površina ne mogu da se po automatizmu šalju na adresu stranaka, bez obzira na to što je očigledno da potiču iz njihovog pera.

"Postoje dve varijante – jedna je da inspektor zatekne onog ko piše grafit na delu, a druga je da svedok uputi prijavu i nakon toga stane iza svoje reči na sudu", kaže Balaban za Novosadski informativni portal.

Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke, jedne od onih koje prednjače u grafitiranju svojih parola, tvrdi da stranka nije odgovorna za ono što rade simpatizeri. Na pitanje da li je ikad u javnom istupu osudio ovaj vid političkog marketinga, Jakšić navodi da je "više puta skretao pažnju svom članstvu da to ne radi".

"Video sam grafite na više lokacija u Novom Sadu, ali SRS nema veze sa njihovim ispisivanjem. Ja sam na više sastanaka upozoravao članove da poštuju zakon – da ne ispisuju grafite, i da plakate lepe samo na mestima koja su za to namenjena", tvrdi Jakšić.

Za vreme minule predizborne kampanje u Novom Sadu su skoro sve političke stranke imale su akcije grafitiranja javnih gradskih površina, ali nijedna još uvek nije kažnjena zbog naruživanja fasada. Za grafitere - umetnike, koji bi možda nešto i smislenije oslikali na fasadama, "imunitet", pak, ne važi. (M.Sovilj – miodrag@021.rs)

  • ma

    12.02.2013 15:50
    vratite
    mariju da ovde uvede malo reda jerbo ovija dok navija-pa od nasi.pa njojzini,vikav,da vrne bre koji gi pustav
  • 10.02.2013 19:28
    Šešelj, tko je to?
  • @ArkudakiNS

    10.02.2013 18:40
    da
    Jes, mi prekrecimo, a oni opet po starom. Treba da prekreci onaj ko je to radio, taj isti upravo, a ne neduzan svet. Sta bi bilo kad bi svako ziv uzeo sprejeve u ruke? Grad nam je zesce ruglo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti