Besplatne jabuke i izolacione trake za Dan grada

Organizacioni odbor za proslavu Dana grada najavio je da će u petak za Novosađane rođene 1. februara gradski prevoz biti besplatan, a GSP će voziti tokom celog dana kao u špicu.
Organizacioni odbor za proslavu Dana grada najavio je da će u petak za Novosađane rođene 1. februara gradski prevoz biti besplatan, a GSP će voziti tokom celog dana kao u špicu.

 

Pored toga, građanima se ceo dan neće naplaćivati parking, a predsednica Odbora Nada Kobac smatra da se u centru neće stvarati gužve. "Ne očekujemo gužve, mislim da će sve biti redovno u petak, s tim što se parking neće plaćati", navodi Kobac.

Prema njenim rečima, JKP "Put" će pojačano krpiti udarne rupe na saobraćajnicama širom grada, a "Tržnica" će Novosađanima deliti jabuke. U "Tržnici" navode da će ispred Futoške pijace građanima podeliti određenu količinu jabuka, kao simbol ovog preduzeća.

Grad je ponudio Novosađanima i besplatan ulaz na bazene i klizališta, a Nada Kobac smatra da će biti mesta za sve koji žele da iskoriste ovu priliku. "Mislim da imamo dovoljno kapaciteta da primimo sve zainteresovane, budući da će biti besplatan ulaz i na klizalištu na Štrandu, s tim da će tamo popodne deliti i čaj", kaže predsednica Odbora.

Smene na bazenima na Spensu:  13 – 15h/ 17-19h i 22 – 24h

Smene na klizalištu na Spensu: 10 – 12.30h i 17.15 – 18.45h

Zbog bezbednosti posetilaca ograničen je broj korisnika po smeni: kapacitet bazena je 250 kupača, kapacitet klizališta je 400 klizača.

Rešavanje starih zahteva za besplatno čišćenje jama

Iz "Vodovoda" najavljuju da će u petak besplatno očistiti septičke jame ljudi koji su se javili da im je neophodno i treće pražnjenje u periodu od godinu dana. Prema njihovim procenama, cisterne će taj dan očistiti između 65 i 70 septičkih jama.

Prvih pet stotina korisnika usluga "Novosadske toplane" koji u petak dođu u prostorije Odseka za odnose s potrošačima na prvom spratu Spensa i ponesu poslednji  plaćeni račun objedinjene naplate dobiće na poklon izolacionu traku.

Povodom obeležavanja Dana grada, ulaz na izložbe u Muzeju Vojvodine biće besplatan.

Iz Muzeja pozivaju sve sugrađane da posete izložbe stalnu postavku "Vojvodina od paleolita do sredine 20. veka" i tematsku izložbu "Sve je samo reklama". Takođe, povodom obeležavanja Dana grada, u holu Muzeja biće izložen novi predmet meseca - Najstarija vedeta grada Novog Sada.

Opet Trkulja i "Garavi sokak"

Na svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu biće uručena februarska nagrada dr Đorđu Petroviću. Nastupiće Kulturno umetničko društvo "Svetozar Marković", multinstrumentalista Slobodan Trkulja i grupa "Garavi sokak".

Kobac je ranije najavila da će po završetku programa Bane Krstić iz "Garavog sokaka" pokloniti svoju pesmu "Zato ja volim Novi Sad" gradu, koja će na tak način postati pesma Dana grada.

Na proslavu 1. februara potvrđen je dolazak delegacija Noriča, Budve, Temišvara, Nižnjeg Novgoroda, Banja Luke, Pečuja, Kranja, Foče, Tivta, Lublina, Ohrida, a najavljen je dolazak predsednika opštine Štrbce kao i brojnih gradonačelnika i predstavnika gradova i opština Srbije.

Novi Sad obeležava Dan grada u znak sećanja na 1. februar 1748. godine kada je, ukazom austrougarske carice Marije Terezije, dobio status slobodnog kraljevskog grada. Tog dana ustanovljeno je da grad dobije ime Neoplanta, koji su Srbi zvali Novi Sad.

Komentari 139

  • 03.02.2013 22:20
    Bravo za gradska preduzeca!
  • Jelena

    03.02.2013 06:46
    Ima nova izreka u gradu - nepismen si kao Kobac :))))

    "JKP "Put" će pojačano krpiti udarne rupe na saobraćajnicama širom grada"

    ehehehehehehheheehehe, mangupi ste vi sa 021 :)))
  • 02.02.2013 17:55
    Dajte jos ovakvih akcija, da i gradjani osete da neko misli na njih. Samo tako nastavite. Nemojte odustati od toga, jer ovo je lep potez gradskih preduzeca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti