Komisija sutra o ćirilici i Miloševićevoj ulici

Novosadska komisija za davanje imena ulica u četvrtak će razmatrati inicijativu da pokojni predsednik SRJ Slobodan Milošević dobije ulicu u Novom Sadu.
Novosadska komisija za davanje imena ulica u četvrtak će razmatrati inicijativu da pokojni predsednik SRJ Slobodan Milošević dobije ulicu u Novom Sadu.

Taj predlog podneo je Gradski odbor Srpske radikalne stranke pre skoro dva meseca. Šef novosadskih radikala Đurađ Jakšić je tada izjavio da je Milošević dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka.

- Milošević je herojskom odbranom države i srpskog naroda u toku procesa u Hagu, kao jedan od 16 Srba koji su okončali svoj život u haškoj ćeliji, pod najblaže rečeno sumnjivim okolnostima, zaslužio da se jedna ulica u Novom Sadu nazove njegovim imenom - rekao je Jakšić.

Većina političkih stranaka u Novom Sadu usprotivila se ovom predlogu.

Ova komisija Skupštine grada će raspravljati i o službenoj upotrebi jezika i pisma u Novom Sadu, na osnovu dopisa Pokrajinskog ombudsmana, a Savet za nacionalne manjine o istom pitanju, ali po predlogu Demokratske stranke Srbije.

  • 02.02.2013 18:08
    Novosadjani ja sam iz Beograda stvarno me budete razocarali ako ne dopustite ulicu nasem Predsedniku Slobodanu MIlosevicu ili izbacite cirilicu iz upotrebe.
  • ddd

    31.01.2013 08:09
    hitno
    mislim da bi zakonom ili bar nekom gradskom uredbom za sva vremena trebalo zabraniti davanje ulicama imena političara jer ni jedan nije zaslužio da mu se ime pamti po dobrom.
  • Novosadnjanka

    31.01.2013 07:57
    Strasno
    Pa ovo je stvarno sramotno!!!! Dati ime ulice po diktatoru koji je unistio ovaj narod. Zhvaljujuci njegovoj politici mnogi ljudi su ostali bez svojih domova,......dovedeni su skoro svi na rub egzistencije. Taj covek zasluzuje da dobije ulicu u NS? Strasno. Novi Sad je prepusten strasnim ljudima, koji ne shvataju Vojvodinu. Kako da se uvede cirilica? Imamo madjare, rusine, slovake,.....U Vojvodini trebaju da se koriste i cirilica i latinica. To je lepota ovih prostora!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti