Malenković: Otvoreni smo za svaku kontrolu

Vršilac dužnosti generalnog direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković izjavio je da fond radi transparentno i da je dostupan nadležnim organima za kontrole poslovanja svake vrste.
Vršilac dužnosti generalnog direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković izjavio je da fond radi transparentno i da je dostupan nadležnim organima za kontrole poslovanja svake vrste.

"Za svaku od državnih institucija koja u svom opisu rada imaju obavezu da kontrolišu nečiji rad naša vrata su otvorena, naše arhive su dostupne, a sve ono što smo radili na terenu je apsolutno vidljivo i proverljivo", rekao je Malenković Radiju 021 i dodao da nema nikakvu dilemu da treba kontrolisati rad fonda i da je bilo koji vid kontrole dobrodošao, jer je u institucijama kao što je Fond za kapitalna ulaganja reč o utrošku sredstava poreskih obveznika.

"Mi smo u prethodnom periodu imali 11 kontrola različitih institucija, od budžetske do kontrola drugih državnih institucija, i nalaz je bio da nema težih povreda zakona koji za sobom vuku krivične prestupe ili bilo šta slično", rekao je Malenković.

Prvi potrpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je nedavno u Novom Sadu da se vrlo brzo očekuju rezultati istraga koje se vode u Razvojnoj banci Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine. On je tada rekao da je državnim organima bilo potrebno nekoliko meseci da dobiju dozvolu da uđu u Razvojnu banku i Fond za kapitalna ulganja.

Malenković je rekao da Fond ove godine neće ulaziti u nove projekte, nego će biti realizovani samo oni projekti koji su već ranije započeti i koji se izdvajaju po važnosti, prioritetu i uloženim sredstvima. Precizirao je da se to pre svega odnosi na završetak novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, centralne zgrade Rektorata u Novom Sadu i završetak novog bloka Instutita za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici "Kamenica 2"."Što se tiče Fonda za kapitalna ulaganja mi ćemo ove godine raspolagati sa oko 2,2 milijarde dinara, a naše ambicije su onoliko velike kolikosu bile i u prethodnim godinama", rekao je Malenković.

Malenković je podsetio da se Fond tokom 2011. i početkom 2012. godine našao u veoma teškoj situaciji jer su tekuće obaveze prema izvođačima premašile šest milijardi dinara, ali su te obaveze sada sanirane. "Sve obaveze prema preduzećima koja su učestvovala na izvođenju radova na terotiriji Vojvodine uspeli smo da isplatimo i svedemo obeveze na nivo redovnog finansijskog poslovanja, tako da rasterećeni po tom pitanju počinjemo 2013. godinu", rekao je Malenković.

(Darko Šper)

  • Angelina

    02.02.2013 10:53
    Ако сте отворени за сваку контролу зашто је онда требало пола године да се дозволи надлежним органима да могу приступити документацији.
  • Ivana

    02.02.2013 10:51
    Чиме је овај дечко залужио место директора Фонда за капитална улагања Војводине.
  • ZoranNS

    01.02.2013 19:16
    Genije - Za Zorana Ns
    Nemam ništa protiv roma, ti imaš protiv onih bez škole i staža, a oni nemaju završenu osmogodišnju školu, (ali imaju partijsku pripadnost) a kamoli fakultet kao ti i cela tvoja porodica zajedno sa babom. Ovim bih završio glupiranje sa tobom, idem da igram domine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti