DS protiv ukidanja besplatnog prevoza za penzionere

Demokratska stranka najoštrije se danas usprotivila najavljenom predlogu nove gradske vlasti za ukidanje prava penzionera na besplatan javni gradski prevoz.
Demokratska stranka najoštrije se danas usprotivila najavljenom predlogu nove gradske vlasti za ukidanje prava penzionera na besplatan javni gradski prevoz.

DS je u saopštenju zajavnost ocenila da će 30.000 penzionera će biti pogođeno predloženom odlukom o ukidanju prava na besplatan gradski i prigradski prevoz. “To je nedopustivo u situaciji kada se cene komunalnih usluga i troškovi javnog sektora svakim danom povećavaju”, navodi se u saopšstenju.

Demokrate su danas kritikovale gradsku vlast zbog najava da će poskupeti cena gradskog i prigradskog prevoza JGSP “Novi Sad”. “U proteklom periodu su povećane cene gotovo svih komunalno-stambenih usluga koje pružaju gradska preduzeća, a da pri tome istovremeno nije preduzeta niti jedna mera ekonomske politike na racionalizaciji poslovanja javnog sektora i smanjenju troškova”, navodi se u saopštenju.

DS tvrdi daje broj zaposlenih u javnom sektoru drastično povećan, a plate zaposlenih smanjene. “Budžet se troši na pokrivanje gubitaka neracionalnog poslovanja javnih preduzeća, a građanima se nameću usluge osiguranja imovine mimo njihove volje. Istovremeno, dan grada Novog Sada se zloupotrebljava za marketinške poteze poput besplatnog javnog prevoza, čišćenja septičkih jama i deljenja jabuka, što je praksa nove gradske vlasti nakon besplatne nove godine čija je cena u budžetu opredeljena na 30 miliona dinara”, piše u saopštenju.

DS je postavila pitanje gradskim vlastima kojim parama će platiti besplatan gradski prevoz, čišćenje septičkih jama, krpljenje udarnih rupa i jabuke koje će JKP “Tržnica” deliti i koji je zakonski osnov za ovakvo postupanje i da li je Skupština Grada Novog Sada odobrila ovakvu odluku.

  • Dex

    23.01.2014 12:01
    Ma kod nas su svi zakoni debilni, i menjaju se kako se menja i vlast. Ni oni prošli, ni ovi novi, a ni buduća vlast neće praviti zakone kako odgovara većini naroda, nego kako odgovara njima, gde će više para da ostane za njih. Podržavam da godine nisu uslov i reper za cenu karte. Finansijska situacija je na žalost glavna. Da li je neko nekada pomislio na ne zaposlene, sa decom...oni plaćaju celu kartu, a penzioner sa 50 i više hiljada, ne plaća. Na žalost....
  • 01.02.2013 09:19
    Besplatna karta samo onima koji imaju penziju manju 12.000 din.
    Onima između 12.000 i 24.000 din da ima se dadne 30 besplatnih vožnji, ako im to ne odgovara neka kupe građansku.
    Svi iznad 24.000 din neka plaćaju punu cenu građanske markice.

    Dokle bre više, pun ih je autobus, idu da kupe hleb kod SPENSa da bi se vozili autobusim do ž. stanice. Kao da samo kdo SPENSa ima pekara.
    U koje god doba dana uđeš u autobusu su. Samo se guraju, ulaze na druga vrata, a guraju se da izađu na prva. Najčešće ako vide da nema mesta za sesti uhvate se prve šipe pa blokiraju ulaz.

    Preksinoć ulazi deda u autobus, momak koji je sedeo iza mene mu ustaje. Deda počinje da mu pametuje kako je on bar duplo stariji od njega i da je to red i drži predavanje o kultri. Kada je seo iza počeo čovek da duva u staklo, kako duva alkoholisan zadah ide ka meni. I čovek ne prestaje. Ja se okrenem, a on se primakeo meni i duva li duva. Hteo sam ga nalaktiti, ali je prestao, bio je dovoljan samo pogled. Nije više ni dunuo.
  • JAZZ

    01.02.2013 08:36
    Nastavi li Gradska vlast ovako da "rešava " stvari otići će brže nego što su došli..
    Penzioneri sa velikim penzijama se ne voze autobusima nego taksijem. Autobusi su za gradjane sa manjim primanjima.. SRAMOTA !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti