"Ginis" ove godine i zvanično na Turijskoj kobasicijadi

Organizatori Turijske kobasicijade po prvi put su obezbedili sredstva za dolazak predstavnika "Ginisove knjige rekorda", pa će najduža kobasica na svetu konačno i zvanično ući u zvaničan spisak kuće rekorda.
Organizatori Turijske kobasicijade po prvi put su obezbedili sredstva za dolazak predstavnika "Ginisove knjige rekorda", pa će najduža kobasica na svetu konačno i zvanično ući u zvaničan spisak kuće rekorda.

Kako za 021 kaže član Upravnog odbora Turijske komabsicijade Vasa Marković, cena upisa koja iznosi 8.500 evra do sada je bila prepreka za zvanični upis, ali ove godine su pronašli dovoljno sponzora da pokriju troškove neophodne za ulazak u "Ginisovu knjigu rekorda".

"Mi smo trubili kako pravimo najdužu kobasicu na svetu, što jeste istina - najduža je. Ali, nismo imali novca za upis, što će nam sponzori ove godine omogućiti", kaže on.

Marković dodaje da će upis u "Ginisovu knjigu rekorda" ovom selu doneti publicitet i posebne vidove reklamiranja koje obezbeđuje ova organizacija, što smatra da će biti od koristi za sve žitelje Turije."Imamo planove da organizujemo preradu mesa, koja će omogućiti da čuvene kobasice pravimo cele godine. To bi, u svakom slučaju, značilo mova radna mesta za ljude iz Turije, pospešivanje turizma putem 'Ginisovih' reklama, i mnogo drugih stvari", veli Marković.

Kao i sve prethodne, i ova, 29. po redu Kobasicijada biće humanitarnog karaktera, a delove rekordne kobasice od 2029 metara dobiće oni kojima je dobar zalogaj najpotrebniji, poput bolnica i Dečijeg sela.

Promocija manifestacije u Dunavsku ulicu u Novom Sadu dolazi 15. februara, dok će centralni događaj u Turiji trajati od 22-24. februara. Rekordna kobasica biće izneta drugog dana, tačno u podne. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • Markovic-Turija

    11.02.2013 19:49
    besposlen popa i prasice krsti!!
    Čitajuci ove komentare ocigledno je da su mnogi upuceni u rad nekog drugog, a svoje probleme ne vide!! (čast izuzetcima)
    kobasicijada nije platila ginisa, nego je to obezbedio sponzor!!! sa tim parama kobasicijada nema nikakvih dodirnh tacaka nego je sponzor uplatio direktno na racun ginisa, jer je on tako zeleo!! prema tome kobasicijada ne moze da asfaltira ulice ili Bog zna kakvih sve ideja imate!! da li je to jasno?!?!! Ginisova kobasica nije jedna jedina kobasica na svetu! mi obaramo rekord u kilazi!! duzini kobasice i to: "NAJDUZA SVEZA KOBASICA U PRIRODNOM CREVU IZ JEDNOG KOMADA OD SVINJSKOG MESA" jeste tacno je da ima i drugih, ali ne ovakvih! nisam ja izmislio proporcije nego gospoda iz ginisa!!! Kad dobijemo tu titulu samim tim izlazimo na turisticku mapu sveta, a to povlaci za sobom i deo odgovornosti i pogodnosti u turistickom smislu na koju smo mi spremni da prihvatimo, a da li ste vi spremni da uradite nešto za svoje mesto?? Kobasicijada u ovim kriznim vremenima pomaze koliko moze a sta radite vi gospodo?? Da završim pricu na ovaj nacin "uradite vi sto tako lose komentarisete ovakve stvari nesto pozitivno, pa hajde onda da se takmicimo ko je vise postigao" a dok toga ne bude komentarisite svoje probleme, a naravno i resavajte sami!! HVALA NA RAZUMEVANJU. S POŠTOVANJEM MARKOVIC IZ TURIJE
  • Jel' ova onda prava?

    09.02.2013 21:22
    http://www.guinnessworldrecords.com/records-1/longest-sausage/
  • 08.02.2013 16:39
    Refren
    Nadalj nama a Turija vama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti