Umalo tuča u Čistoći, 70 zaposlenih po stranačkoj liniji

U krugu JKP "Čistoća" danas je došlo do verbalnog sukoba otpuštenog radnika i poslovođe, zbog čega je pozvana i policija.
U krugu JKP "Čistoća" danas je došlo do verbalnog sukoba otpuštenog radnika i poslovođe, zbog čega je pozvana i policija.

Jedan od radnika koji je do sada radio na sezonskim poslovima, nakon što mu je rečeno da je otpušten, posvađao se sa nadređenim, a u svađu se potom uključilo još nekoliko ljudi. Sekretar samostalnog sindikata "Čistoće" Gojko Perišić kaže da je poslovođa pozvao policiju.

"Sukobili su se samo verbalno, pa su došle dve patrole policije koju je pozvao poslovođa jer se uplašio. Ovo nas ne iznenađuje jer se radnici svakodnevno otpuštaju i pri tome trpe stalno pretnje i ucene od strane novog rukovodstva", kaže Perišić.

Sindikalci navode da su o mogućim sukobima upravo upozorili u otvorenom pismu gradonačelnika Milošu Vučeviću, zbog narušenih međuljudskih odnosa nastalog dolaskom nove uprave koja je do sada dovela oko 70 novozaposlenih. Podsetimo, ovim preduzećem upravlja RDS, koja je pod kontrolom novosadskog SPO.

Sindikat Čistoće: Zaustaviti masovno zapošljavanje po partijskoj liniji

"Radi se o nestručnim kadrovima, koji obavljaju odgovorne poslove sa visokim koeficijentom, pri čemu je menjana i "unakažena" postojeća sistematizacija, kako bi se isto sprovelo. Zaposleni koji su do tada obavljali te poslove, a koji su posedovali odgovarajuću stručnu spremu i znanje, su bez objašnjenja, preko noći smenjeni, što pokazuje da se radi o političkom i ljudskom linču", ističe se u saopštenju sindikalaca.

U Sindikatu kažu da su navedeni i ostali problemi doveli do narušavanja međuljudskih odnosa, radne atmosfere, te se u sve zaposlene uvukao strah od progona, ucena, gubitka posla i neredovne isplate zarada, što, takođe, utiče na rad preduzeća.

  • Mika

    03.02.2013 07:31
    Ko je kriv
    Ligaši i žuti masovno zapošljavali svoje,bez adekvatnih zanimanja.Došli novi pa i oni počeli zapošljavati svoje (prvenstveno ovi iz RDP i SPO.
    Prethodna rukovodstva su ostala u istim JKP preduzećima kao i njihovi puleni sa visokim koeficijentima i smeju se novom rukovodstvu, prave svoje sindikate, stalno imaju sastanke, dogovore i nikom ništa.
    Jadno, a gradonačelnik i grad ne reaguju.
  • Gradjanin

    02.02.2013 08:35
    Vucevicu????
    Pitanje?? Kad ce doci na red,to "ciscenje" po JKP,koje ste vi kao gradonacelnik izjavili kad ste dosli na vlast.I doci do otpustanja svih zaposljenih preko partiskih linija,za vreme smene vlasti??????
  • ....

    01.02.2013 22:16
    I u drugim JKP su ovi napravili haos

    Da li gradonačelnik Miloš Vučević stvarno ne zna šta se sada radi po JKP, kako se troše pare ili se samo pravi lud? Svakako je čudno što ćuti i što ništa ne kontroliše...a najavljivao Bog zna kakvu brigu i poštenje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti