Otrov za pse pronađen na Novom naselju i Limanu 1

Otrov kojim još uvek nepoznate osobe truju pse pronađen je danas na tri mesta u gradu, a na keju kod Luke Novi Sad i telo još jednog uginulog psa.
Otrov kojim još uvek nepoznate osobe truju pse pronađen je danas na tri mesta u gradu, a na keju kod Luke Novi Sad i telo još jednog uginulog psa.

Građani su jutrod obavestili komunalnu policiju da je ružičasti prah pronađen posut po zemlji u u prostoru između zgrada na Bulevaru Jovana Dučića između brojeva 16 i 18. Popodne je otrov pronađen na uglu Jiričekove i Veljka Petrovića, a potom i u Turgenjevoj kod broja 13.

Komunalna policija je u sva tri slučaja ogradila prostor, a na teren su izašli i pripadnici policije, kao i predstavnici inspekcijskih službi. Otrov je odnet na analizu, a ekipe "Ciklonizacije" su detoksikovale sve lokacije na kojima je nađen otrov.

Već nedelju dana nepoznate osobe bacaju otrov po gradu i truju pse, a nadležni upozoravaju građane da ne uklanjaju sami sumnjive materije, nego da pozovu komunalnu policiju ili "Ciklonizaciju", jer je moguće da se radi o otrovima koji su veoma opasni i ako se samo udahnu ili dođu u dodir s kožom.

Do sada su dva mrtva psa pronađena u ulici Alekse Šantića i u Limanskom parku.

Radnici "Ciklonizacije" su proverili ceo Limanski park, ali u njemu nije nađen otrov. Ovaj park je popularno mesto za istrčavanje pasa, ali zabrinjavajuće je da se svega nekoliko metara od mesta gde je pronađen mrtav pas nalazi dečije igralište.

Ovim povodom, Novosađani su pokrenuli onlajn peticiju kojom se zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova "hitno sprovođenje istrage i lišavanje slobode svih lica koja su bacala otrovne materije zabranjene za promet". Peticiju pod nazivom "Stop trovanju pasa i drugih životinja" do sada je potpisalo preko 3.000 ljudi.

 

 

  • Milli ns

    21.11.2020 15:35
    Ko
    Da li su nasli ko je to radio, proslo je sedam godina od ove vesti i da li je neko odgovarao ?
  • jaksa

    17.06.2013 21:22
    lutalice
    sve to treba potrovati netreba ih muciti otrovati da brzo uginu jer niko nece da se brine o njima ja sam mog odveo na uspavljivanje jer me je napao naj verovatnije jer je bio mrak ali kad pas jednom krene nije mu vise verovati a ovi sto kenjaju kao lepe kuce jao slatke pa vodite ih kuci ako su vam lepe. gde su sinteri jel postoji takvo udruzenje i kad uhvati takvog psa ja sam dobio informaciju vakcinisu ih i puste naolje da se dalje razmnozavaju. neka trovac zadje malo po futogu ima dosta lutalica.
  • Mirko i Slavko

    04.02.2013 10:04
    Mirko i Slavko
    @JaPAJa
    Mozda su psi u stanovima cipovani i vakcinisani, ali ovi u prigradskim naseljima, u naseljima s kucama sto posto nisu nista od toga, ni cipovani, ni registrovani ni vakcinisani. To sa hvatanjem pacova je budalastina, psi lutalice uglavnom zive od molecivih pogleda i hrane ih deca ispred skola, vlasnici picerija, pekari i sl. Ili rovare po kontejnerima. Za pacove se brine deratizacija i dezinsekcija. U Luksemburgu npr ne mozes imati psa a da isti nije sterilisan. Ne drzis uzgajivacnicu, izvoli sterilisati psa. A ne da u parku naskace na druge pse..o kaznama za buku koju prave psi da ne pricam. Treba li reci da Novi Sad nema nijedan prostor za istrcavanje pasa, dakle ogradjeni travnati prostor gde je moguce pustiti psa da trci uokolo. Kod nas u naselju psi lutalice grizu kad su u coporu. Nije nikakva paranoja u pitanju, niti nevaspitanje. O necipovanim mackama tek mogli bi se romani pricati. Svi imaju macke, broj macaka lutalica nije poznat, a one sire razne parazite i bolesti, viruse, skacu po kontejnerima..blagi uzas. I ko drzi mace, kad dobije macice a onda s njima ode dve ulice dalje i stavi ih nekome u ogradu. Sta trebam ja preduzeti kad mi neko pod balkon ostavi pet macica koji po cele dane mjaucu? Hraniti ih? Traziti im utociste? Kome ih odneti? O toj nekulturi bi mogli pricati..Volim i ja zivotinje, ali o njima trebaju brinuti njihovi vlasnici ili nadlezne sluzbe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti