Podeljene besplatne jabuke - danas i besplatan parking, klizanje, posete muzeju...

Povodom Dana grada Novog Sada, danas je za Novosađane rođene 1. februara gradski prevoz besplatan, a GSP vozi tokom celog dana kao u špicu.  

Povodom Dana grada Novog Sada, danas je za Novosađane rođene 1. februara gradski prevoz besplatan, a GSP vozi tokom celog dana kao u špicu.

Pored toga, svim građanima se ceo dan ne naplaćuje parking. JKP "Put" pojačano krpi udarne rupe na saobraćajnicama širom grada, a "Tržnica" je Novosađanima ispred Futoške pijace delila jabuke.

Takođe, za sve Novosađane, ulaz na bazene i klizališta je besplatan, a na Štrandu se popodne deli i čaj.
Smene na bazenima na Spensu:  13 - 15h/ 17-19h i 22 - 24h
Smene na klizalištu na Spensu: 10 - 12.30h i 17.15 - 18.45h

Zbog bezbednosti posetilaca ograničen je broj korisnika po smeni: kapacitet bazena je 250 kupača, kapacitet klizališta je 400 klizača.

"Vodovod" danas besplatno čisti septičke jame ljudi koji su se javili da im je neophodno i treće pražnjenje u periodu od godinu dana. Prvih pet stotina korisnika usluga "Toplane" koji danas dođu u prostorije Odseka za odnose s potrošačima na prvom spratu Spensa i ponesu poslednji plaćeni račun objedinjene naplate dobiće na poklon izolacionu traku.

Povodom obeležavanja Dana grada, ulaz na izložbe u Muzeju Vojvodine je besplatan. Svi sugrađani mogu posetiti izložbe stalne postavku "Vojvodina od paleolita do sredine 20. veka" i tematsku izložbu "Sve je samo reklama". Takođe, u holu Muzeja biće izložen novi predmet meseca - Najstarija vedeta grada Novog Sada.

Na svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu biće uručena februarska nagrada dr Đorđu Petroviću. Nastupiće Kulturno umetničko društvo "Svetozar Marković", multiinstrumentalista Slobodan Trkulja i grupa "Garavi sokak". Ranije je najavljeno da će po završetku programa Bane Krstić iz "Garavog sokaka" pokloniti svoju pesmu "Zato ja volim Novi Sad" gradu, koja će na tak način postati pesma Dana grada.

Na proslavu 1. februara potvrđen je dolazak delegacija Noriča, Budve, Temišvara, Nižnjeg Novgoroda, Banja Luke, Pečuja, Kranja, Foče, Tivta, Lublina, Ohrida, a najavljen je dolazak predsednika opštine Štrbce kao i brojnih gradonačelnika i predstavnika gradova i opština Srbije.

Novi Sad obeležava Dan grada u znak sećanja na 1. februar 1748. godine kada je, ukazom austrougarske carice Marije Terezije, dobio status slobodnog kraljevskog grada. Tog dana ustanovljeno je da grad dobije ime Neoplanta, koji su Srbi zvali Novi Sad.

  • 02.02.2013 23:08
    Ovo je prvi put da se za praznik organizuje nesto za gradjane! Neka bude cesce ovakvih akcija!
  • malo

    02.02.2013 17:50
    dajete
    a koliko ste nasledili 18..
  • 02.02.2013 17:26
    Sve pohvale za akciju gradskih preduzeca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti