SVM: Nepristojno je menjati ime ulice Lasla Gala

Predsednica novosadske organizacije Saveza vojvođanski Mađara Lenke Erdelj oštro je kritikovala predlog Demokratske stranke Srbije da se u Novom Sadu promeni ime ulice Lasla Gala.
Predsednica novosadske organizacije Saveza vojvođanski Mađara Lenke Erdelj oštro je kritikovala predlog Demokratske stranke Srbije da se u Novom Sadu promeni ime ulice Lasla Gala.

Erdelj je na sinoćnoj svečanosti povodom Dana grada u organizaciji SVM-a ocenila predlog koji je DSS juče izneo na sednici Saveta za međunacionalne odnose Skupštine grada kao nepristojan i neprihvatljiv za novosadske Mađare. “Smatramo da veoma mali broj ulica i trgova nosi ime istaknutih pripadnika mađarske manjine, a predlog ocenjujemo kao nepristojan i neprihvatljiv za novosadske Mađare”, rekla je Erdelj.

Erdelj je kazala i da je SVM, nasuprot tome, zadovoljan zbog toga što je lokalna samouprava i prošle i ove godine pokazala razumevanje prema mađarskoj zajednici i prema važnim ustanovama i udruženjima, pa je podršku za njih uključila u budžet.

  • brka

    05.02.2013 08:24
    opet se psuje a nema cenzure
    pre neki dan je ulica u Budimpesti dobila ime Draze Mihajlovica ut. a to niko nije pozdravio i propratio, hvala madjarskom narodu sto veliku brigu brine o srbima koji zive i rade u segedinu, budimpseti... ;)
  • Marina Petrović Zazuljak

    04.02.2013 23:26
    Idiotizam
    Srpkinja sam. Imam 52 godine. Ne delim ljude po naciji, nego po kvalitetu. Ovaj predlog je čista budalaština. Da li taj što je predložio tako glupu ideju zna uopšte ko je Laslo Gal? Da li zna koliko je ta ulica stara i koliko decenija nosi to ime? Tako treba i da ostane! Mogu da je promene i u Pera Detlić, za Novosađane će to uvek biti Lasla Gala. Isto kao i sve ulice i bulevare što su promenili nazive, mi stari Novosađani ih i dalje zovemo po ranijem imenu i tako ćemo ih uvek i zvati. Ako nas ubede da će promena naziva ulica poboljšati ekonomiju, da će proraditi zakorovljene fabrike, zaposliti ljude, onda nek menjaju sve ulice u ovoj jadnoj zemlji. Ali neće! To se kaže: Zaludan pop i jariće krsti! E to je to.
  • Члан ДСС

    01.02.2013 22:04
    ПОЈЕДИНЦИ, НЕ СТРАНКА
    Ово није предлог ДСС него пар појединаца који су чланови.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti