Telenor: Hitne službe nedostupne ako se ne plati račun

Korisnici Telenorove mreže kojima su, usled neplaćanja računa za mobilni telefon, blokirani pozivi, nisu u mogućnosti da pozovu ni hitne službe, iako se saobraćaj sa ovim brojevima ne naplaćuje.
Korisnici Telenorove mreže kojima su, usled neplaćanja računa za mobilni telefon, blokirani pozivi, nisu u mogućnosti da pozovu ni hitne službe, iako se saobraćaj sa ovim brojevima ne naplaćuje.

Radiju 021 javio se Novosađanin F. Š, korisnik ove mreže, koji je posle lakše saobraćajne nezgode pokušao da pozove policiju, ali to nije mogao da učini jer su mu odlazni pozivi isključeni.

"Telefon mi je bio isključen zbog neizmirenih obaveza, ali nisam mogao da pozovem ni policiju, iako bi to trebalo da je besplatno. Ja sam srećom svoj problem brzo rešio, ali postavlja se pitanje šta se dešava kada neko ne može da obavi taj poziv. Dakle, to je poziv za pomoć, a operater ga onemogućava zbog načina na koji je programirao centralu", priča naš sagovornik.

Portparol ove kompanije Goran Stupar prvobitno nam je rekao da se korisniku koji ne izmiri svoja dugovanja u dogovorenom roku suspenduju usluge odlazećih poziva.

"U skladu sa članom 113. Zakona o elektronskim komunikacijama i mišljenja ministarstva nadležnog za oblast elektronskih komunikacija, svim korisnicima koji ne ospore svoje dugovanje i ne plate sporni deo računa ili ukoliko osporavaju ceo iznos računa i ne plate iznos prosečnog tromesečnog zaduženja suspenduju se usluge koje im pruža Telenor", odgovorio je Stupar u mejlu poslatom Radiju 021.

Novinari Radija 021 poslali su ista pitanja i preostalim operaterima, "mt:s-u" i "Vip-u", gde su nam rekli da je njihovim postpejd korisnicima omogućeno da pozivaju hitne službe bez obzira na to da li im je broj suspendovan ili ne. Prema njihovim rečima, isto važi i za one koji kredit uplaćuju preko dopuna, te tako i oni mogu da pozovu policiju, hitnu pomoć i vatrogasce čak i ako nemaju kredita.

Tek nakon zahteva za pojašnjenje prethodnog mejla i obaveštenja da preostala dva operatera imaju mogućnost pozivanja hitnih službi i u slučaju suspenzije broja, iz Telenora su nam javili da "Telenor u ovom trenutku radi na sistemskom rešenju kako bi korisnicima omogućio da i kada nemaju kredita ili kada im je suspendovan broj mogu da pozovu hitne službe". (Vuk Kešelj)

  • Gospodin Michel Jerry.

    02.03.2015 11:10
    Ponuda kredita primjenjuju sada
    Da li je potreban kredit izaći iz duga ili platiti račune? Pružamo sve vrste kredita po kamatnoj stopi od 3%, ako je potrebna, molimo Vas da nas kontaktirate na kellyjerrry040@gmail.com sa detalja:

    puni naziv:
    Iznos kredita potrebno:
    trajanje:
    broj telefona:
    Zemlja:
    seks
    okupacija
    Govorite li engleski?
    E-mail adresa:
    Password:
    Pasoš ili vozačku dozvolu:

    Hvala i pozdrav.
    Gospodin Michel Jerry.
  • 20.02.2015 09:40
    Maurice finance
    Jeste li u potrebi za kredit? Želite li biti financijski stabilna? trebate novac kako bi proširili svoje poslovanje? Nudimo sve vrste kredita za pojedince i surađuje tijela, nudimo kredita poduzećima, auto kredit, poslovni kredit, debt consolidation kredita i osobne kredite na 2% kamatne stope i udoban trajanja koji je po dogovoru. Ova ponuda je otvoren za sve što će se moći vratiti natrag u svoje time.Email nas sada za svoj kredit rješenje
    E-mail: mauricefinance@hotmail.com
  • 06.02.2013 21:33
    @Autohton
    Sa jedne strane je dobro da ne naplacuju, a sa druge strane imate ljude koji zovu za svaku glupost, cak iako to pise na sajtu, tinejdzere.. Ranije se cekalo i po 20 minuta, sad bas ako moram pozovem i dobijem vezu u roku od par sekundi. U krajnjem slucaju ako Vam je puno 10 dinara uvek im mozete poslati mail ili ih pronadjite na fb-u.. Imaju svoju glupu i nalog. Do sad su mi par puta izasli u susret tamo i pomogli mi. Sto se tog dela usluga tice, tu nemam zamerke. Ostalo, ne bih da duzim :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti