FOTO: Više stotina Novosađana protestovalo zbog trovanja pasa

Na današnjem protestu zbog nedavnog slučaja masovnog trovanja pasa okupilo se nekoliko stotina Novosađana, ali im se niko od nadležnih nije obratio.
Na današnjem protestu zbog nedavnog slučaja masovnog trovanja pasa okupilo se nekoliko stotina Novosađana, ali im se niko od nadležnih nije obratio.

Građani su peticijom zatražili od nadležnih da se ovi događaji, koji su izazvali veliko uznemirenje javnosti, energično i detaljno istraže, da se krivac otkrije i izvede pred sudske organe.

Međutim, na skupu se, osim Novosađana koji su mahom dolazili sa svojim ljubimcima, nije pojavio niko od onih čiju su reakciju očekivali.

Okupljeni su nosili i nekoliko plakata, na kojima je pisalo "Otrov u Novom Sadu - Ko je odgovoran?", kao i transparente "Danas psi – Sutra deca", "Stop trovanju pasa", "Hoćemo istinu".

Novosađani su ovim povodom samoinicijativno izradili mapu rizičnih lokacija, a obaveštenja i fotografije svakodnevno međusobno razmenjuju putem društvenih mreža.

Skup je organizovan jer prethodne dve nedelje u Novom Sadu pronađeno nekoliko mrtvih pasa, a na nekoliko lokacija ustanovljeno prisustvo otrova.

Komentari 181

  • @očekivano

    07.02.2013 12:56
    slazem se
    Umesto peticija i protesta ispred trovacke kuce, korisnije je poslati email zapadnim ambasadama

    http://www.autentik.net/ambasade/ambasade.php
  • 07.02.2013 00:31
    ...
    Da citiram sugradjanku, cije reci potpisujem>
    Čitam danima komentare i ne mogu da verujem...psi su krivi za gliste kod dece, a ne prljave ruke, krivi su za izmet, a niko ne spominje izmet ljudi i dece u Limanskom parku,penzioneri koji se boćaju u Limanskom parku "olakšavaju" se u žbunju bez problema, roditelji dece sa igrališta rade isto, iako su postavljeni toaleti...psi su iščupali klupe u Limanskom parku, srušili kućicu za dojilje, razbili česmu kod skejt-a, bacili kesu od grickalica, ambalažu od sokića, opušak od cigarete...a da ne spominjem gomile razbijenih flaša alkohola po stazi, pivskih flaša, semenki koje uredno skupljamo mi vlasnici i ljubitelji pasa ranom zorom kad šetamo ljubimce da se ne ZAGADE OD LJUDSKOG IZMETA I DJUBRETA. Verujte da su čistiji od svih vas ne (ljubitelja)i emotivno,i duhovno,i higijenski...šteta što vam život prodje a da niste u stanju ljubav ni da pružite, samim tim nida je primite..."JADNICI" Viktor Igo
  • posmatrač

    05.02.2013 23:28
    Prezirem trovača i mislim da je zreo za aps ili za lečenje, jer životinje ni za šta ne mogu biti krive. Uživam u tome što su sugrađani konačno počeli da koriste povodce i korpe dok šetaju svoje ljubimce. To je slika civilizovanog društva, još kada počnu da koriste kesice za izmet neće niko imati ništa da im zameri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti