Nema para za Centralnu kuhinju

Radovi na izgradnji Centralne kuhinje "Radosnog detinjstva" potpuno su stali jer Fond za razvoj Srbije nije obezbedio neophodna sredstva.
Radovi na izgradnji Centralne kuhinje Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" potpuno su stali jer Fond za razvoj Srbije nije obezbedio neophodna sredstva za nastavak tog projekta.

Prema rečima Nebojše Malenkovića vršioca dužnosti direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, koji u ovom projektu učestvuje sa 10 odsto sredstava, preduzeće koje je angažovano na izgradnji objekta uradilo je znatno više nego što mu je do sada plaćeno. Ukupna vrednost ovog projekta je preko 520 miliona dinara, a do sada su završeni grubi građevinski radovi.

"Situacija je trenutno takva da je izvođač radova na izgradnji objekta na čekanju u Fondu za razvoj Srbije zbog kašnjenja čitavog aranžmana sa bankama. Dakle, objekat stoji, ne krivicom Fonda za kapitalna ulaganja ili Grada Novog Sada, već zbog činjenice da sredstva nisu na raspolaganju Fondu za razvoj", rekao je Malenković Radiju 021.

On smatra da je priča vrlo jednostavna. "Mi smo sufinansijer ovog projekta, koji je u redu nacionalnih prioriteta jer se finansira iz Programa vanredne pomoći građevinskoj operativi. To je vrlo specifičan i složen program, koji podrazumeva da Vlada Srbije obezbedi 80 odsto sredstava iz kreditnog aranžmana sa poslovnim bankama, a po deset odsto finansiraju Fond za kapitalna ulaganja i resorno ministarstvo u čijem je domenu taj projekat", kaže Malenković.

Izgradnja Centralne kuhinje počela je 29. decembra 2011. godine u Industrijskoj zoni Jug. Kada bude završena, predviđeno je da se u njoj dnevno priprema 100.000 obroka za decu iz 67 vrtića u gradu i okolini. Grad Novi Sad je dao lokaciju i platio komunalno opremanje.

Kamenica 2 gotova u maju

Malenković je najavio da bi do kraja maja ove godine trebalo da bude završena izgradnja aneksa tri zdravstvena instituta u Sremskoj Kamenici.

"Realno je da Kamenica 2 bude u građevinskom smislu gotova tokom maja. Paralelno sa tim smo pokrenuli i postupke preispitivanja dokumentacije oko nabavke neophodne opreme i svođenja na jedan racionalni nivo, koji će omogućiti da jasno znamo koja nam je cifra neophodna", rekao je Malenković i dodao da se objekat ne može ostaviti neopremljen, bez obzira sa koliko malo sredstava raspolaže Fond (ove godine ukupan budžet Fonda je 2,2 milijarde dinara).

Izgradnja "Kamenice 2" započela je 2008. godine i po njenom završetku biće značajno prošireni i modernizovani kapaciteti instituta za kadriovaskularne, plućne bolesti i onkologiju. Projekat je prema prvobitnim najavama trebalo da bude završen do kraja 2011. godine, ali je datum završetka nekoliko puta pomeran. Do sada je iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine uloženo više od 1,5 milijardi dinara u izgradnju ovog kompleksa. (Darko Šper)

  • 03.02.2013 10:19
    A eto Vam ga Boro Samardzic svemoguci ... jos ga ostavili kao savetnika ...
  • genije

    03.02.2013 09:26
    PONOVO NEŠA KADAR
    Pre neki dan komentarisali smo Nešu direktora pokrajinskog fonda za razvoj...

    Utvrdili smo da Neša nije imao fakultet u vreme zasnivanja radnog odnosa, da je bio stident-direktor i kadara DS.

    Što je onda čudno ako para nema? Jer, tamo gde je DS pare nestaju!!!

    Pozdrav deda ZoranuNS, evo to je njegov kadar, Neša DS. Ali deda ZoraneNs ćuti, igraj i dalje domine.
  • Cane

    03.02.2013 09:12
    Mogu li da pitam
    Bese li to ona kuhinja kod koje su onomad oko tendera vodjene one price kako su naduvavani i da li to sada nema novca za te takve tendere?
    I ako moze jos jedno pitanje, kako se zvase onaj sto je bio gradski ministar za obrazovanje i nije li on iz ove cuvene koalicije koja je novce potrosila placajuci glasove po ovom gradu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti