Februarska nagrada uručena dr Đorđu Petroviću

Na Svečanoj akademiji povodom Dana grada, sinoć je u SNP-u uručena Februarska nagrada dr Đorđu Petroviću.

Na Svečanoj akademiji povodom 1. februara, Dana grada, sinoć je u Srpskom narodnom pozorištu uručena Februarska nagrada ovogodišnjem laureatu prof. dr Đorđu Petroviću.

Uručujući nagradu dr Petroviću, gradonačelnik Miloš Vučević mu je zahvalio na trudu i doprinosu da Novi Sad bude još bolje mesto za život.

Zahvalivši se na nagradi, Petrović je rekao da je siguran da u Novom Sadu ima dosta ljudi čija su dela bila dostojna tako vrednog priznanja i da zbog toga ono sobom nosi i veliku odgovornost.

"Kada čovek dobije ovakvo priznanje, počne se preispitivati da li je zaista zaslužio da baš njemu ono bude dodeljeno i da li je spreman da nosi odgovornost koju priznanje donosi", rekao je Petrović, dodavši da će novčani deo nagrade pokloniti zajednici "Zemlja živih" za resocijalizaciju lečenih zavisnika.

Novi Sad obeležava Dan grada u znak sećanja na 1. februar 1748. godine kada je, ukazom austrougarske carice Marije Terezije, dobio status slobodnog kraljevskog grada.

  • Jasmina

    03.02.2013 14:15
    Sve cestitke dr Petrovicu
    Kada bi pojedinci koji smatraju da ova nagrada nije otisla u prave ruke uzeli da istrazuju istoriju dr Petrovica uverili bi se da pogresno misle o coveku koji istinski zasluzuje cak i mnogo vise od ove nagrade!
  • 03.02.2013 13:09
    Sve cestitke doktoru Petrovicu, nagrada je otisla u prave ruke.
  • Petar Peric

    03.02.2013 12:54
    sve cestitke prof. dr Petrovicu.... svaka cast :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti