Novi Sad i Nižnji Novgorod jačaju saradnju

Delegacije Novog Sada i ruskog Nižnji Novgoroda dogovorile su se na odvojenim sastancima da značajno unaprede saradnju u oblastima kulture i obrazovanja, privrede i ekonomije.
Delegacije Novog Sada i ruskog Nižnji Novgoroda dogovorile su se na odvojenim sastancima da značajno unaprede saradnju u oblastima kulture i obrazovanja, privrede i ekonomije.

Predstavnici dva zbratimljena grada održali su juče sastanak u Novom Sadu na kome je dogovoreno da se saradnja dva grada podigne na viši nivo. Posebno je razmatrana mogućnost da u maju ove godine bude održan Festival slovenske pismenosti i kulture, koji ima za cilj promociju zajedničkih kulturnih i duhovnih vrednosti slovenskih naroda. Kako je ocenjeno, taj festival će doprineti boljem upoznavanju žitelja dva grada, što će u budućosti biti podsticaj razvijanju pobratimskih odnosa Novog Sada i Nižnjeg Novgoroda.

Sa zamenicom gradonačelnika Nižnjeg Novgoroda Marijom Holkinom jutros je održan još jedan sastanak i to na temu privredne saradnje. Na sastanku je ocenjeno da postoji obostrani interes za pojačavanje zajedničkih aktivnosti u privredno-ekonomskoj sferi. Na sastanku je dogovoreno da će u skorijoj budućnosti biti organizovan susret privrednika i predstavnika dva grada zaduženih za privredu.

  • mrva

    03.02.2013 12:32
    Rekao ja da ce sad i kod nas...pazi sutra svestenik na mostu slobode!
  • Zor

    03.02.2013 10:31
    @Braća
    Nema potrebe za bratimljenjem i patetisanjem. U pitanju je ekonomska saradnja na obostranu korist.
  • 03.02.2013 09:29
    @Ja
    Ne pokušavaj da im objasniš, to je traćenje vremena. Da imaju mozga, raspitali bi se i shvatili sami. Njima je bitno samo ispuniti dnevnu dozu pljuvačine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti