Radnici tužili bivše rukovodstvo Hitne pomoći

Novi sindikat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć podneo je krivične prijave protiv nekadašnjeg rukovodstva ove zdravstvene ustanove, zbog sumnje da je proneverilo plate 75 medicinskih tehničara.
Novi sindikat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć podneo je krivične prijave protiv nekadašnjeg rukovodstva ove zdravstvene ustanove, zbog sumnje da je proneverilo plate 75 medicinskih tehničara.

Od aprila 2009. do oktobra 2011. godine za 75 medicinskih tehničara zaposlenih u Hitnoj službi plate su isplaćivane u umanjenom iznosu za 4.000 dinara mesečno, te ukupni dug iznosi devet miliona. Zbog ovoga podnete su krivične prijave protiv tadašnjeg direktora Zavoda dr Nenada Arackog i pomoćnice direktora zadužene za finansije Svetlane Vukalović.


- Kada smo došli do ovih podataka koji svedoče da nam se potkradaju zarade, podneo sam ličnu krivičnu prijavu Višem tužilaštvu 11. februara 2011. godine, a pod optužbom da su odgovorne osobe počinile krivično delo zloupotrebe službenog položaja čime su, bez zakonske osnove, stekli znatnu imovinsku korist - rekao je Delić.

Deo zaposlenih, koji su sada članovi novog sindikata, podneli su krivične prijave devet meseci kasnije, odnosno 10. novembra 2011. godine po istom osnovu i protiv istih osoba.

- Tek tada Javno tužilaštvo nalaže Odeljenju za privredni kriminal da pokrene istražne radnje. Svi medicinski tehničari koji su podneli krivične prijave, pojedinačno su davali izjave i intenzivno se radilo na slučaju sve do šestog meseca prošle godine. Tada nastaje tajac - ističe Milan Delić.

Prema njegovim rečima,  ovim postupkom tužilaštvo šalje poruku da neko može da uzme od plata zaposlenih, koje se pritom isplaćuju iz republičkog budžeta i da ne odgovara za to, što je "potpuno neprimereno".

  • 04.02.2013 12:12
    E Ligo Ligo
    Kunu se u pravdu,a evo šta rade zarad skupljanja novaca u Ligi i lično bogaćenje.Kradu svoje sugrađane.Alo, imate li duše.
  • Jovica

    04.02.2013 09:52
    Hej
    Niste uopšte napisali ko je taj Milan Delić? To predsednik sindikata?
  • Pera

    03.02.2013 14:31
    I sam sam žrtva mojih alavih nazovi rukovodilaca koji su mi, navodno zbog mog "malog učinka" sebi prisvajali deo moje plate godinama, a za šta su "opravdanje" našli u mom "malom učinku" i svom "velikom učinku". Za merenje učinaka sami su "utvrdili" metode prema stepenu sopstvene alavosti. Sve po zakonu i njima i meni: Podneo sam žalbu nadležnom organu koji me uputio na nenadležni organ, odnosno otpočeo vozanje... Na kraju sam odustao. A dotićni ne da ne osećaju grižu savesti već ni posramljenost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti