SNS: Stimulaciju na plate funkcionerima uvela prethodna vlast

Novosadski funkcioneri primaju plate koje sadrže 30 odsto stimulacije, koja, iako se smatra nagradom za dobar rad, ide uz svaku platu.
Novosadski funkcioneri primaju plate koje sadrže 30 odsto stimulacije, koja, iako se smatra nagradom za dobar rad, ide uz svaku platu.

Čelnici Novog Sada imaju naveće plate u Srbiji, između 98.000 i 147.000 dinara, jer koriste mogućnost da isplate stimulaciju, piše "Blic".

Zamenik šefa odborničke grupe DS u Skupštini grada, Dalibor Rožić, kaže da to nije protivzakonito, ali je nemoralno. "To pokazuje da je njima najbitnije da što više izvuku iz gradske kase, umesto da brinu o građanima", smatra Rožić.

Šef odborničke grupe SRS Đurađ Jakšić, kaže da se ne slaže sa ovim isplatama. "Grad je i ranije imao problema s tim stimulacijama, a tokom prethodne vlasti reagovao je i državni revizor, ali novac se i dalje isplaćuje", kaže Jakšić.

Predsednik kadrovske komisije Đorđe Petrović kaže da se plate sa stimulacijom isplaćuju po automatizmu, jer su tako usvojili od prethodne vlasti. "Ova odluka je ista kao i pre, samo su promenjena imena i nismo uopšte raspravljali o tome da li bi trebalo promeniti je i ukinuti stimulacije", kaže Petrović.

Pojedine opštinske vlasti u Srbiji su zbog krize ukinule stimulacije, a Petrović tvrdi da će otvoriti tu temu na sednici i videti kako će komisija reagovati. Ta sednica mogla bi biti održana već sledeće nedelje.

SNS: Notorne laži

Gradski odbor Srpske napredne stranke reagovao je na optužbe o radu novosadske vlasti, tvrdnjom da je u pitanju "pokušaj Demokratske stranke da prljavim trikovima pokušava da sakrije ono što je godinama radila" i to tako što će svoje ''nemoralne' odluke pripisivati onima koji se bore protiv takvog sistema".

"Odluka da se gradskim funkcionerima isplaćuje plata sa 30 odsto stimulacije donešena je u periodu vladavine Demokratske stranke i njenih koalicionih partnera i to u jeku ekonomske krize", navodi se u saopštenju naprednjaka i dodaje da je odlučnost da se tome stane na put pokazao Miloš Vučević, prvog dana po stupanju za ''kormilo grada'', smanjivši sebi platu.

"To je bio samo prvi korak u borbi protiv pređašnjeg besomučnog trošenja novca, a na tome se neće zaustaviti", zaključuje se u saopštenju.

  • vesna

    06.02.2013 10:59
    a direktorka KLERa? što njena privatna firma štampa sve što treba da se štampa? bez konkursa...bez tendera
  • ja

    05.02.2013 20:49
    bas vam hvala gradonacelnice..meni je svakim danom sve manja i manja plata zbog te vase nakaradne koalicije u gradu i zbog toga sto biste vlast po svaku cenu...pa i sa ''romima'''..
    da li je istina da je zarad opstanka na vlasti SNS pristao na to da policija ne postupa po krivicnim prijavama protiv jednog od direktora iz RDS-a?!
  • Pera

    05.02.2013 08:37
    U tursko doba u Bosni se ništa nije moglo učiniti bez mita, koji je bio toliko odomaćen da se za svakog činovnika znalo kolika mu je cena. Dolaskom Austrije to nije bilo moguće iskoreniti. Zato je Austrija to uvela u sistem u vidu posebnih taksa iz kojih su se namirivali činovnici.Predlažem da se, po istim principima, kvazi stimulacije uvedu u sistem i postanu javne (deo redovne plate), kako bi narod znao s kim ima posla i kolika je čija cena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti