Gradonačelnik Noriča u Skupštini Novog Sada

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević razgovarao je danas sa gradonačelnikom britanskog grada Noriča Ralfom Gejtonom o budućim projektima dva bratska grada kao i o dosadašnjim aktivnostima u kulturnoj saradnji mladih, koja traje više decenija.
Predsednik Skupštine grada Siniša Sević razgovarao je danas sa gradonačelnikom britanskog grada Noriča Ralfom Gejtonom o budućim projektima dva bratska grada kao i o dosadašnjim aktivnostima u kulturnoj saradnji mladih, koja traje više decenija.

Kako se navodi u saopštenju pres službe Skupštine grada, u planu je jačanje saradnje u kulturi i obrazovanju, kako bi se pomoglo kandidaturi Novog Sada za prestonicu culture 2020. godine.

Sević je u razgovoru sa gostima iz Engleske izrazio spremnost da se ispita mogućnost da Novi Sad učestvuje u obnovi ruinirane engleske bolnice u Sremskoj Kamenici, koju je pre 77 godina osnovala doktorka Ketrin Mekfel.

U delegaciji Noriča bili su i počasni građani Piter i Dajana Bekli, koji godinama pružaju pomoć Novom Sadu, kao i predsednik Društva prijateljstva ta dva grada dr Đorđe Janjić.

Sević je pozdravio tradicionalne prijatelje koji su pomagali Novom Sadu u najtežim vremenima, devedesetih godina prošlog veka, poželevši da ta saradnja bude nastavljena i u ovim izmenjenim okolnostima. "Veoma sam upoznat sa vašom dugogodišnjom pomoći i iskreno cenim ono što je Norič učinio za Novi Sad devedesetih godina", rekao je Sević gostima i napomenuo da danas ima mogućnosti za razvijanje drugačijih oblika saradnje.

Piter Bekli je irekao da se njegova supruga i on u Novom Sadu osećaju kao kod kuće i da su, zajedno sa gradonačelnikom Gejtonom, svesni toga koliku čast i odgovornost nosi titular počasnog građanina. Bekli je rekao da će biti nastavljeno pružanje pomoći novosadskoj školi "Milan Petrović", koja je i ove godine prikupljena na tradicionalnom humanitarnom koncertu u Noriču.

  • Duchess of Shangay

    05.02.2013 10:46
    @Zoki
    Mozda da te podsetim da "Vatikan" kao takav nema veze sa Velikom Britanijom.

    Mozda da proveris svoju...Istorijsku Citanku.

    (Ili si samo bio cinican, a ja nisam shvatio!)
  • zoki

    05.02.2013 09:08
    ne razumem
    Ne razumem zbog čega naši političari bratime naše gradove sa zapadnim(vatikanskim)gradovima,našim vekovnim neprijateljima,zašto se ne bratimimo sa Ruskim gradovima,Kijevom...itd
  • Duchess of Shangay

    05.02.2013 07:58
    Uzasno me raduje cinjenica da cemo obnavljati "englesku"., a ne "skotsku" bolnicu iako je Katherine Macphail...onako, iz severne pokrajne...

    (Pokrajne koja odlazi na referendum...)

    http://www.universitystory.gla.ac.uk/ww1-biography/?id=4499

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti