Zaustavljena krađa stotina hiljada litara goriva u Čistoći

Rukovodstvo JKP "Čistoća" više neće davati bespovratne pozajmice sindikatu ovog preduzeća kao što je to bio slučaj za vreme prethodne gradske vlasti.
Rukovodstvo JKP "Čistoća" saopštilo je da više neće davati bespovratne pozajmice sindikatu ovog preduzeća koje su dostizale i milion dinara, kao što je to bio slučaj za vreme prethodne gradske vlasti.

"Ako se sindikat na taj način bori za prava radnika, onda neka zna da od aktuelnog menadžmenta preduzeća neće dobijati novac, osim onaj za koji imaju zakonski osnov, neće više biti dozvoljeno konzumiranje alkohola za vreme radnog vremena, niti će moći da se zloupotrebljava imovina preduzeća", navodi se u saopštenju "Čistoće".

Kako kažu, pojedinci iz sindikata su prećutali kako su došli do posla u "Čistoći", a neki od njih su, pored toga što su po stranačkoj liniji dobili posao, u firmi zaposlili supruge i članove familije.

"Unutrašnjom kontrolom i racionalnim poslovanjem uspeli smo da otkrijemo nenamensku potrošnju goriva i to zaustavimo. Tako je sada, umesto pređašnjih 13 miliona, mesečna potrošnja goriva u preduzeću svedena na osam miliona dinara. Na godišnjem nivou, od krađe goriva, preduzeće je imalo gubitke od 60 miliona dinara, što je mesečni iznos za primanja svih zaposlenih", navodi se u saopštenju.

Protiv NN lica podneta je krivična prijava, a na istražnim organima je da utvrde ko se godinama bavio organizovanim kriminalom u preduzeću i tako  "Čistoći" naneo nemerljivu štetu, navode u ovom preduzeću i dodaju da tvrdnje sindikata da je aktuelno rukovodstvo do sada zaposlilo oko 70 novih ljudi nisu tačne.

"Kada je novo poslovodstvo preuzelo preduzeće, u  "Čistoći" je bilo 670 zaposlenih radnika, a sada taj broj iznosi 682. Nastojimo da smanjimo broj izvršilaca na terenu jer zbog obima posla nisu potrebni, te je zato na snazi otpuštanje radne snage. Otpušteni radnici su radili preko studentskih zadruga više godina i ta praksa će se promeniti, jer preduzeće od ovakvog načina angažovanja radnika ima samo gubitke", poručuju iz Čistoće i dodaju da su za pet meseci uspeli da smanje dug preduzeća za više od 100 miliona dinara.

Podsećamo da je sindikat prošle nedelje optužio novo rukovodstvo za masovno zapošljavanje kadrova po partijskoj liniji, čime je "unakažena postojeća sistematizacija, a u zaposlene se uvukao strah od progona, ucena, gubitka posla i neredovne isplate zarada, što, takođe, utiče na rad preduzeća".

  • as

    08.02.2013 16:46
    Najlakse je svaliti sve lopovluke na radnike.Kada ce za gubitak preduzeca da odgovaraju oni koji su do toga doveli.
  • sta te briga

    08.02.2013 12:37
    ???
    Otkud onda bilo strajka u Cistoci? Radnici krive gradonacelnika a njihov direktor cuti? E moj narode na takve budalastine padaju nevini ljudi!
  • 07.02.2013 20:02
    Imovina Čistoće
    Ma šta mi reče ,oni će čuvati imovinu,Jadna nam majaka,ako na to pristanemo.Oni pričaju o krađi goriva ma šta mi reče,pa kad će to da izađe iz fijoka i da se preda nadležnim za takva dela,ili to služi kad njima odgovara da mašu novinarima,što nekažu ko su članovi te komisije za utvrđivanje krađe iz kojih firmi su došli i kakvi su im rezultati tamo bili,zašto su ti eksperti dobili otkaz pokušali tamo ono dršte lopova,al radnici bili složni pa vikače špic u b..u Čistoći je zavladala strahovlada,ljudima se preti otkazima. Još malo i dogorelo do nokata a onda biće svašta ozbiljno vam kažem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti