Nagrada "Mladen Leskovac" uručena Jovanu Deliću

Nagrada Matice srpske "Mladen Leskovac" svečano je uručena prof. dr Jovanu Deliću, za njegovo celokupno naučno delo iz oblasti istorije srpske književnosti.

Nagrada Matice srpske "Mladen Leskovac" svečano je uručena prof. dr Jovanu Deliću, za njegovo celokupno naučno delo iz oblasti istorije srpske književnosti.

Profesor Delić je zahvalio na nagradi ističući da Matici srpskoj duguje mnogo jer, kako je rekao, ta ustanova je njegova stalna adresa od 1969. godine, kada je objavila njegovu prvu knjigu.

U spomen na književnika, prevodioca, književnog kritičara i istoričara književnosti akademika Mladena Leskovca (1904-1990), Matica srpska je 1992. godine ustanovila nagradu koja nosi njegovo ime, za najbolje delo iz istorije srpske književnosti i dodeljuje je svake treće godine.

Dosadašnji dobitnici su Dragiša Živković, Novica Petković, Radmila Marinković, Nada Milošević Đorđević, Božidar Kovaček i Dušan Ivanić.

  • Lelica

    07.02.2013 09:44
    Čestitke
    Čestitke profesoru!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti