Uplaćen osnivački kapital Razvojnog fonda Vojvodine

Razvojni fond Vojvodine mogao bi da počne da funkcioniše već u ponedeljak, 11. februara, jer su Pokrajina i Republika uplatile na njegov račun osnivački kapital od 10 miliona dinara, izjavio je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Razvojni fond Vojvodine mogao bi da počne da funkcioniše već u ponedeljak, 11. februara, jer su Pokrajina i Republika uplatile na njegov račun osnivački kapital od 10 miliona dinara, izjavio je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Radoman je za RTV rekao da se sledeće nedelje očekuju i ponude banaka zainteresovanih za preuzimanje depozita i aktive Razvojne banke Vojvodine. Prema njegovim rečima, Razvojna banka i dalje dobro posluje kada su u pitanju deponenti, a kako bi se njena imovina učinila atraktivnijom za novu banku koja će je preuzeti, Pokrajina i Republika emitovaće obveznice od skoro 10 milijardi dinara.

"Pokrajina će praktično još jednom uložiti u Razvojnu banku Vojvodine, a razlika od dosadašnjeg je u tome što će na ime ovog ulaganja, koje će biti maksimalno sedam milijardi dinara, Pokrajina dobiti putem Razvojnog fonda Vojvodine takođe imovinu i plasmane Razvojne banke", rekao je Radoman.

On je dodao i da su u Razvojnoj banci inspektori koji proveravaju dokumentaciju i njeno poslovanje, uz ocenu da je to dobro kako bi konačno mogla da se razreši dilema da li je u banci bilo zloupotreba.

  • !

    10.02.2013 10:49
    Kada ce Vucic u NS?
    Nadamo se da Vucic nece preskociti da vidi kako su nastali silni gubici u RBV .

    Nas kao ovce ubedjuju kako svako ko napravi gubitak treba da bude nagradjen ponovo nekim rukovodecim mestom.
  • majko mila

    10.02.2013 10:02
    Doneli gubitke RBV a biće rukovodioci!?
    Radoman i Kostić članovi komisije koja će odlučivati o budućnosti dela aktive i više od 500 zaposlenih Razvojne banke?!

    Oni su vodili računa i o nastanku gubitaka u RBV! Kostić bio direktor a Radoman pokrajinski minstar finansija! Uspešno su nagurali gubitke! Treba ih stvarno ponovo nagraditi rukovodećim mestima!

    Čestitamo!
  • Baja Patak

    10.02.2013 09:45
    i ostrvo s blagom! Kao pravi crtaci!
    Znaci pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman smatra da sve gubitke stalno treba zapusavati drzavnim novcem. Diiiiivno !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti