Pokrajina protiv promene statusa Elektrovojvodine

Skupština i Vlada Vojvodine pružiće podršku decentralizovanom modelu za restrukturiranje Elektroprivrede Srbije, ali takvom koji će obezbediti zadržavanje sadašnjeg statusa koji ima Elektrovojvodina kao drustsvo sa ograničenom odgovornošću u okviru EPS-a.
Skupština i Vlada Vojvodine pružiće podršku decentralizovanom modelu za restrukturiranje Elektroprivrede Srbije, ali takvom koji će obezbediti zadržavanje sadašnjeg statusa koji ima Elektrovojvodina kao drustsvo sa ograničenom odgovornošću u okviru EPS-a.

"Na taj način osiguraće se očuvanje  infrastrukture, razvojnog potencijala Vojvodine i radnih mesta", navodi se u saopštenju za javnost sa sastanka u Vladi Vojvodine, kojem su prisustvovali predsednici vojvođanskog parlamenta i vlade, Ištvan Pastor i Bojan pajtić, šefovi poslanickcih grupa u Skupštini Vojvodine i rukovodstvo i predstavnici sindikata Elektrovojvodine.

Na sastanku je dogovoreno da Skupština i Vlada Vojvodine, Elektrovojvodina i njen sindikat u roku od dve nedelje odrede svoje predstavnike u radnim telima za reorganizaciju EPS-a, koju će imenovati Vlada Srbije.

Sastanku su prisustvovali šef poslaničke grupe SPS-PUPS-JS-SDPS Pavle Budakov, šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški, šef poslaničke grupe SRS Saša Santovac, šef poslaničke grupe DS Borislav Novaković i predstavnica poslaničke grupe DŠ Svetlana Selaković.

Vršilac dužnosti direktora Elektrovojvodine Srđan Kružević ranije je upozorio da nacrt reorganizacije EPS-a predviđa preuzimanje privrednog društva Elektrovojvodina, što podrazumeva oduzimanje imovine, prihoda od prodaje i distribucije električne energije, kao i smanjenje broja zaposlenih. "Ne mogu da kažem da je model poguban, ali ostavlja za sobom određene posledice koje su prilično ozbiljne", rekao je Kružević i ocenio da bi se Elektrovojvodina sa skoro 3.000 radnika na taj način "svela na nivo kioska".

  • 14.02.2013 08:59
    Koliko je zaposleno?
    Zaposleno je oko 250 ljudi od novembra i stalno novi dolaze sa sve bizarnijim biografijama i stručnom spremom. Imamo savetnike koji su nisu završili fakultet, pa im ga Elektrovojvodina finansira, zamenikove pomoćnike koji imaju 0 godina radnog staža, ljubavnice - više saradnike, asistente - kume, zaove, šurake i sl.250 miliona dinara su oprali preko stranke i ne nameravaju da stanu.
  • 14.02.2013 06:47
    Greška
    Nije Kružević vd, kao što ste napisali, on je dan pre stupanja na snagu zakona o javnim preduzećima proizveden u direktora da ne bi bilo konkursa
  • Darko

    12.02.2013 16:57
    A gde su najavili da vise nema popusta od 11.89%.A na zvona su se hvalili kada je ministarka govorila o popustu od 15 %.LOPOVI POLITICARI i neradnici!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti