Novosađani ponovo mogu da se leče u Vojnoj bolnici

Vojna bolnica u Petrovaradinu je ušla u mrežu zdravstvenih ustanova Vojvodine, a od sada prima civilne pacijente sa uputom, budući da su administrativni problemi rešeni potpisivanjem ugovora sa Fondom za zdravstveno osiguranje.
Vojna bolnica u Petrovaradinu je ušla u mrežu zdravstvenih ustanova Vojvodine, a od sada prima civilne pacijente sa uputom, budući da su administrativni problemi rešeni potpisivanjem ugovora sa Fondom za zdravstveno osiguranje.

Kako za 021 kaže načelnik te ustanove Bratoljub Brkljača, na ovaj način će se smanjiti liste čekanja u novosadskim bolnicama, što se prvenstveno odnosi na opšte hirurške intervencije.

"Rasteretićemo Klinički centar Vojvodine, jer mi imamo ono što nijedna druga opšta bolnica u Novom Sadu nema. To se pre svega odnosi na opštu hirirgiju, poput operacija kile i žuči, kao i urološke, ginekološke i oftalmološke intervencije. Nažalost, to ne znači da je baš sve rasterećeno, budući da nemamo magnetnu rezonancu, CT, kao ni uslove za operaciju katarakte", kaže Brkljača za Novosadski informativni portal.

Pored toga, građani će u Petrovaradin moći da idu i na rendgen, mamografiju, ultrazvuk, alergijske i laboratorijske testove. Novosađanima će na raspolaganju biti i neurolozi i neuropsihijatri, dok se na internom odeljenju nalaze kardiologija, nefrologija, dermatologija i gastroenterologija. (miodrag@021.rs)

  • ČEPRKALO

    14.02.2013 10:19
    Јел то без књижице,пара...
    Робови са тржишта рада,робови који раде а не примају зараде,робови који раде а немају право на лечење да ли и они могу да се лече у тој установи?Или за њих важи она народна "робијо ради и цркни"?
  • 13.02.2013 12:29
    Da nema gradjana drzava ne bi imala od koga da ubira porez. Da nije tog poreza malo morgen bi vojska imala para za jednu takvu ustanovu. To znaci da tu ustanovu odrzavaju gradjani koji placaju porez i prosto je nezamislivo da se decenijama u takvim ustanovama mogla leciti samo vojna lica i clanovi njihovih porodica. To je bila jedna od privilegija komunistickog rezima. Sidjes sa brda, pobegnes od ovaca i upises vojnu skolu. Zavrsis vojnu skolu i za prvo vreme dodele ti tridesetak jadnika kojima ces komandovati i na koje ces istresati svoje frustracije. Kako napredujes tako dobijes i stan a da ne govorimo kako i koliko si mogao bez poreza na promet da kupujes po vojnim marketima. Da ti deca jedu recimo vocni jogurt sedamdesetih i osamdesetih kada niko u Jugoslaviji nije ni znao sta je to. Kod nas se u slobodnoj prodaji pojavio tek pre petnaestak godina. Da ides na letovanja i zimovanja u vojna odmoralista koja su takodje zidana od poreza koji su grdjani placali. Mogao si na ekstra destinacijama duz Jadrana i po planinama da boravis desetak dana za tepsiju ribe. Da je ovo normalna drzava ovakva vest i ne bi trebala da bude vest jer bi to trebalo da se podrazumeva da i gradjani mogu da se lece u vojnoj bolnici barem ako nista drugo kao poreski obveznici koji i odrzavaju jednu takvu ustanovu.
  • JAZZ

    13.02.2013 07:29
    Dobra vest za gradjane !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti