Održan prvi javni čas sporta u osnovnoj školi u Futogu

Prvi javni čas u okviru projekta "Besplatno sport u škole" održan je danas u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu.
Prvi javni čas u okviru projekta "Besplatno sport u škole" održan je danas u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je tom prilikom da ovaj projekat ima višestruki značaj.

"Pored toga što omogućava deci da se besplatno bave sportom u dve škole sa teritorije Grada, koje su trenutno uključene u program, za potrebe projekta angažovani su studenti završnih godina Fakulteta fizičke kulture, kao i profesori fizičke kulture bez radnog angažmana", rekao je Vučević.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić rekla je da je ovaj program započet krajem prošle godine, namenjen je deci do četvrtog razreda osnovne škole i potpuno je besplatan. Danas je preko 25 škola u gradovima Srbije uvelo čas sporta.

"Na ovaj način želimo da privučemo decu ka sportu, kako bi usvojili sportske vrednosti i znanja, koja će biti korisna za njihov dalji životni razvoj kao što je fer plej i tolerancija u sportu. Takođe ovi časovi imaju cilj da deca nauče osnove sporta i poboljšaju svoju pokretljivost, izdržljivost, brzinu i spretnost, a sve kroz igru i zabavu", navela je Marić i dodala da je razvoj školskog sporta jedan od prioriteta Ministarstva.

Projekat "Besplatno sport u škole" realizuje i finansira Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a za operativni deo je zadužen Savez za školski sport Srbije.

  • Ime

    12.02.2013 20:19
    Naslov
    Moje dete trenira i to placamo 1500 dinara mesecno. Mozda deluje malo, ali nije verujte. Iznerviran sto svako ko se ikada bavio sportom osniva kojekakve skole sporta, moj prijatelj iz Veternika, bivski internacionalni igrac, je osnovao KK Odeon Basket, gde deca mladjeg uzrasta treniraju bukvalno besplatno. Opremu je finansirao iz svog dzepa, za sale ide i moli, a i par prijatelja je pomoglo da se kupe lopte i rekviziti. O ovome nisam procitao ni jednu jedinu rec u medijima, a itekako je vredno paznje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti