Otkriveno kojim otrovom su ubijani psi u Novom Sadu

Toksikološka analiza "Ciklonizacije" pokazala je da je u Novom Sadu desetak pasa uginulo od izuzetno opasnog i otrovnog pesticida "furadana", koji je kod nas zabranjen pre deset godina.
Toksikološka analiza "Ciklonizacije" pokazala je da je u Novom Sadu desetak pasa uginulo od izuzetno opasnog i otrovnog pesticida "furadana", koji je kod nas zabranjen pre deset godina.

Dario Aćimović iz "Ciklonizacije" potvrdio je za Radio-televiziju Vojvodine da je otrov pronađen na tri lokacije u gradu: u ulici Alekse Šantića, Bulevara Jovana Dučića i na Keju.

"Od onog što smo pronašli poslata su tri uzorka na analizu. Prvobitni rezultati pokazuju da je u pitanju preparat "furadan". Verovatno su negde postojale zalihe ovog pesticida, pošto je zabranjen već desetak godina", rekao je Aćimović.

Radi se o veoma opasnom otrovu, prve kategorije, koji je opasan i po ljude i po životinje. Može da se unese udisanjem, oralno i preko kože, a simptomi su mučnina, povraćanje i dijareja.  

Bitna je brzo reagovati - ispiranjem želuca i uzimanjem medicinskog uglja.

Kada od Centra za kontrolu trovanja VMA u Beogradu dobije i zvaničnu potvrdu da se radi o "furadanu", "Ciklonizacija"  će izveštaj proslediti Komunalnoj policiji, gradskim inspekcijama i policiji.

  • Миљојко

    14.02.2013 17:31
    Само га ти чувај...
    Што се мене тиче можеш да држиш псеће говно као фетиш, али очигледно је некоме досадило да гаца по томе...
  • Objektivna

    14.02.2013 12:03
    Kuce i dzukele
    Cim neko kaze nesto protiv dzukela lutalica,samo lupate minuse. Pa kad ih toliko volite sto ih ne vodite svojim kucama i ne sklonite s ulica?

    Da se razumemo,ne mrzim zivotinje, ali svom detetu moram da objasnim da je kuca ono sto imamo kod babe u dvoristu,ono sto ima komsija,sto ga nece ugristi i napasti nego se igrati s njim. A dzukela je ono se nikako ne dira,od cega se sklanja i ono sto ga je napalo ispred jednog megamarketa, tako da smo jedva spasli dete.

    I o cemu vi sad tu bulaznite?
  • 14.02.2013 08:03
    blablatruć
    neće pseće govno (pardon) ubiti nikoga....ta mržnja što je nosite u sebi prvo ubija vas a onda i vaše najbliže.....nažalost i djecu kojoj su zbog PASA uskraćeni parkovi?????!!!!! pa koga vi lažete? očiti da ste davno izgubili i srce i dušu kad možete opravdavati ovakav zločin :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti