Jelićeva žena sada pomoćnica direktora u "Vodovodu"

Bojana Jelić, supruga bivšeg direktora "Vodovoda" Vladimira Jelića, postala je pomoćnica direktora u ovom preduzeću, saznaje 021.
Bojana Jelić, supruga bivšeg direktora "Vodovoda" Vladimira Jelića, zbog čijeg je nedavnog zaposlenja preko veze on podneo ostavku na tu poziciju, postala je pomoćnica direktora u ovom preduzeću, saznaje 021.

Direktor "Vodovoda" Dragan Božić potvrdio je za 021 ovu informaciju i naveo da je reč o "osobi u koju ima poverenja".

"Od saradnika koje sam zatekao, moja procena je da će Bojana Jelić najbolje obavljati funkciju pomoćnika direktora za pravne i opšte poslove, jer u nju imam najveće poverenje. Za to mesto je kvalifikuje završen državni Pravni fakultet u roku, master diploma prava sa ocenom 10, položen pravosudni i državni ispit i višegodišnje iskustvo na rukovodećim mestima", kaže Božić za Novosadski informativni portal.

Kako saznaje Radio 021, novo rukovodstvo "Vodovoda" uvelo je novu sistematizaciju, prema kojoj će direktor ubuduće imati čak šest pomoćnika. Božić kaže da će svi novopostavljeni u narednom periodu imati priliku da pokažu rezultate svog rada.

"Svaki direktor bira svoj tim saradnika i način na koji će rukovoditi preduzećem, a za mene je timski rad uvek bio način rukovođenja. To je razlog što sam u novoj sistematizaciji uneo broj mesta pomoćnika za koje smatram da su mi potrebni za što bolje izvršavanje obaveza i funkcionisanje preduzeća", navodi on.

Gde god Vladimir, tu i Bojana

Podsetimo, pedsednik GO SPO Vladimir Jelić nedavno je podneo ostavku na mesto direktora u Vodovodu kada se otkrilo da je svoju suprugu zaposlio na mesto šefice Službe za ljudske resurse, navodeći da je to uradio pre svega iz "moralnih razloga".

Potom je na mesto direktora postavio svog stranačkog kolegu Dragana Božića, a on je dobio posao pomoćnika u kabinetu gradonačelnika. Jelić je pre dolaska u Vodovod, suprugu takođe bio zaposlio i u ostalim firmama u kojima je direktorovao - Toplani i ZIG-u.

Jelić je za kratko vreme od kada SPO upravlja Vodovodom u ovo preduzeće doveo pedesetak svojih partijskih kolega ili ljudi iz prijateljskih stranaka (LSV, RDS). Najprofitabilnija gradska firma i ranije je direktorima služila za udomljavanje poslušnika koji se odužuju na izborima, pa su tako masovna zapošljavanja zabeležena i za mandata Branka Bjelajca (LSV), ali i njegovog prethodnika, Milutina Raonića (DSS). (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

Komentari 161

  • bandar

    17.02.2013 14:26
    abesinac
    Vodovod zida novu upravnu zgradu pa treba kvadrata i kancelarijskog prostora za kadrove iz naselja Bangladesa ,Rita ,Sangaja i malog beograda ipak su oni dobili od Bokana 2000 za glas
  • Fifi

    15.02.2013 16:36
    Ostavka iz moralnih razloga!
    Ne mogu da verujem da Đoni nije mogao (nije hteo?) da zadržu i direktorsku fotelju i fotelju savetnika gradonačelnika!
  • Zoro

    15.02.2013 14:32
    SAUCESNIK
    Gradonacelnik je saucesnik u unistavanju vodovoda grada Novog Sada, zajedno sa svojim "pajtosom" Jelicem? Umesto da mu d.p.e vidi puta on postaje sa poljoprivrednim fakultetom savetnik za komunalni sistem i energetiku ???
    Gde je sada Vucic da ispita ima li elemenata za krivicnu odgovornost?
    Kao vrhunac bahatosti i nekulture svih iz SPO-a u Vodovodu, je PARKIRANJE PRIVATNIH AUTOMOBILA U KRUGU PREDUZECA. To do sada niko nije radio. Sto se tice plata i zaposlenih, molio bi medije, da po zakonu o dostupnosti informacija... nabave sve informacije i to objave. (koliko je ko zaposlio, kolike su plate novom rukovodstvu, kolika je plata njihovoj sekretarici a kolika radniku koji u blatu radi na havariji ili u smradu cisti kanalizaciju?). Nemojte nasedati na njihove izjave!!!
    LAZU!
    Molim vas da svi koji ste u moci zzaustavite unistavanje Vodovoda i kanalizacije.
    Pricajte sa ljudima iz Zig-a ili Toplane, kako su oni prosli. Nekim "strucnjacima" treba trajno zabraniti da rade.
    P.S. Pre neki dan sam video cudo, koje se ne vidja ni kod privatnika. Jedan radnik je dobio platu -3000 dinara. Znaci da mora da plati sto radi u vodovodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti