Vučević: Vojvodina bezbednija nego što se prikazuje

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je uveren da je bezbedonosna situacija u Vojvodini mnogo bolja, nego što se predstavlja u pojedinim medijima i što pojedini političari žele da prikažu.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je uveren da je bezbedonosna situacija u Vojvodini mnogo bolja, nego što se predstavlja u pojedinim medijima i što pojedini političari žele da prikažu.

"Što se bezbedonosne situacije u Vojvodini tiče, siguran sam da se predimenzionira sve ovo, a to je najbolje pokazala anketa jedne televizije sprovedena u Temerinu među građanima svih nacionalnosti koji tvrde sasvim suprotno od onog što govore političari", rekao je Vučević. On je istakao da se stiče utisak da bi pojedini političari najviše voleli da se naprave tenzije.

Vučević je dodao da postoje incidenti, da ima osoba koje čine krivična dela, da ih treba sankcionisati i da policija, tužilaštvo i sudovi treba da rade svoj posao, ali je naglasio da ne misli da se rasplamsava takva situacija u Vojvodini kako se to prikazuje.

"Pre bih rekao da je takva situacija rasplamsana u privrednom kriminalu", istakao je Vučević.

Grad će, prema Vučevićevim rečima, u skladu sa ingerencijama, a zajedno sa policijskom upravom i sa drugim državnim organima doneti niz mera i aktivnosti koje će sprovoditi u narednom periodu, a koje su vezane za poboljšanje bezbednosti.

"Grad će se pre svega posvetiti problemu nasilja u školama i tu će javnost vrlo brzo videti niz mera koje pripremamo", rekao je Vučević dodajući da će se posebna pažnja posvetiti vraćanju dece sportu, a sa tim u vezi će se, kako je kazao, školske fiskulturne sale vratiti svojoj nameni, a ne komercijalnom izdavanju.

Statistički podaci, podsetio je on, govore da je bezbedonosna situacija zadovoljavajuća, ali da se, kako je rekao, zbog toga što se neki događaji medijski prate više nego neki drugi, među građanima stiče utisak da bezbednost nije na zadovoljavajućem nivou.

"Naravno da svi želimo daleko bolju bezbednosnu situaciju u Novom Sadu, ali mislim da je vrlo bitno da izađemo iz v.d. situacije u kompletnom sistemu koji treba da se bori protiv te pošasti, protiv kriminala, jer imamo vršioca dužnosti načelnika policijske uprave i vršioca dužnosti te funcije u tužilaštvu i u sudstvu", rekao je Vučević dodajući da se nada da će to, kako ga je nazvao, v.d. stanje u narednom periodu biti prevaziđeno.

Vučević je najavio da se uskoro očekuje da Odbor Skupštine Grada Novog Sada za javni red i mir i bezbednost izađe sa predlogom niza mera za poboljšanje bezbednosti u Gradu.

Zamenik načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić rekao je danas da je procenat rasvetljenih kriminalnih dela u toj policijskoj upravi 52 odsto, što je zadovoljavajući nivo imajući u vidu da se na teritoriji odgovornosti PU Novi Sad desi između 10 i 12 odsto svih krivičnih dela u Srbiji.

  • toma

    14.02.2013 22:21
    to je posledica novobogatih ali polupismenih...
    koji su mahom dosli sa nezakonito stecenim bogatstvom, pre svega zahvaljujuci ratnom vihoru. A drugo i vrlo bitno, Ligasima i demokratama je u interesu da prikazuju nebezbednost za gradjane, samo zato sto su na vlasti Naprednjaci pa kad ne mogu da ih smene znanjem, postenjem ... onda bar da ih pokazu da stetni po gradjane. I naravno ponovo pitanje prava manjina, za koja tvrdimo mi Srbi da smo mnogo ugrozeniji nego bilo koja manjina! Nema zemlje u kojoj se toliko prava daje nacionalnim manjinama kao u Srbiji, a istovremeno skoro jos pa zabraniti reci da si Srbin i zbog toga i idgovarati. A razlog sto pojedini SRBI upravo profitiraju na pljuvanju Srba i lazno predstavljaju ugrozenost manjina, te tako bivaju super isfinansirani. Sto vise pljuju i iznose lazi, vise budu finansirani!!!
  • -

    14.02.2013 18:37
    -
    izvin'te aktivisti, da li je ovo naduvano?
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Srednjoskolac-uboden-nozem-na-autobuskom-stajalistu.html#JOSC_TOP

  • Djura

    14.02.2013 17:17
    Jeste,sve je to preko medija naduvala prethodna vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti