Roditelji traže pešačke patrole policije na Novom naselju

Na sastanku Saveta roditelja OŠ "Prva vojvođanska brigada", predložen je niz mera koje bi trebalo preduzeti kako bi se iskorenilo maloletničko nasilje.
Na sinoćnom sastanku Saveta roditelja Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada", predložen je niz konkretnih mera koje bi roditelji, škola, policija, Grad i tužilaštvo trebalo da preduzmu kako bi se u okolini ove škole i na čitavom Novom naselju iskorenilo maloletničko nasilje.

 

Članica Saveta koja je vodila sastanak, Jelena Desnica, apelovala je na roditelje da ne okreću glavu pred nasiljem, da pričaju o tome sa svojom decom i da vode računa o tome gde oni i sa kim provode vreme.

Prema njenim rečima, nakon ovog sastanka neophodno je u što kraćem roku sazvati roditeljske i sastanke stanara u zgradama na Novom naselju, kako bi se uticalo na sve građane ovog dela grada da pozovu policiju kada primete nasilje, umesto da "guraju glavu u pesak, jer policija ne može da radi svoj posao ako ih niko ne pozove".

Pojedini članovi Saveta smatrali su da sazivanje roditeljskih sastanaka ovim povodom nema efekta, jer po pravilu sa njih izostaju roditelji problematične dece.

Na sastanku je, pored ostalih, bilo predloga da se organizuje takozvana "komšijska straža", koja se, kako je rečeno, pokazala uspešnom u pojedinim evropskim gradovima, da se komšiluk izlepi nalepnicama sa sloganom "Ne okreći glavu, uzmi telefon, snimi i pozovi policiju", kao i da se prekreče navijački grafiti i murali.

Član Gradskog veća za sport i omladinu, Predrag Svilar, predložio je uvođenje "kvartovskog policajca" koji bi imao striktno određen reon i koji bi tako bio u prilici da bolje upozna kako omladinu i njihove roditelje, tako i sva zbivanja u tom delu grada.

Kada su u pitanju mere koje bi trebalo da preduzme policija, roditelji su naveli da su na Novom naselju neophodne racije na otvorenom, uvođenje pešačkih patrola, kao i otvaranje posebne imejl adrese na koju bi se slali video snimci nasilja i kriminalnih radnji, kako bi se izgrednici lakše i efikasnije procesuirali.

  • ns time

    17.02.2013 10:00
    Ovde su pobrkani loncici i nadleznosti.
    Sta ce Predrag Svilar(DSS) da predlaze na sastanku roditelja skole kvartovskog policajaca?Pa on sedi u Skupstini grada i to je mogao na svakoj sednici gradskog veca da predlozi.Pa sto nije predlozio?Jos gore je ako jeste predlozio pa ga niko nije slusao.
    Sta se dogadja sa nadleznostima i sta oni u Skupstini grada uopste rade?
  • 15.02.2013 09:06
    DIZITE SE LENSTINE!!!
    Na staroj detelinari nisam video jednog policajca za godinu dana, a klinci divljaju, korida natpisi svugde, kad padne mrak zene protrcavaju samo kad u nuzdi moraju da idu negde... a komunalni policajci setaju po centru i keju... bice samo jos gore, jer niko nista ne preduzima. A tako nam i treba, lenji novosadjani, pa svi seru a niko na trg na protest protiv nasilja da ode! Dok vatre ne gore na trgu,pa se vlast zapita U JBT STA CEMO SAD bolje nece biti...Svi smo mi ovce za sisanje i zajebvanje! Zna policija tacno ko je ko i sta radi, al ih boli dupe da ista preduzmu
  • RV

    14.02.2013 23:31
    http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/557949_10151441182054847_1326128448_n.jpg

    poklon od Biscana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti