Autor sporne pesme o Đokoviću dobio nacionalnu penziju

Pesnik Blagoje Baković, koji je široj javnosti postao poznat kada je napisao knjigu "Kad porastem biću Nole" dobio je nacionalnu penziju "za vrhunski doprinos kulturi".
Pesnik Blagoje Baković, koji je široj javnosti postao poznat kada je napisao knjigu "Kad porastem biću Nole" dobio je nacionalnu penziju "za vrhunski doprinos kulturi".

Slučaj je dospeo na novinske stupce jer se knjiga prodavala osnovcima iako deo sadržaja nije primeren đačkom uzrastu.

Ono što je zapalo za oko mnogim roditeljima je pesmica "Ja se kladim na Noleta".

Roditelji su se bunili jer su smatrali da nije primereno pominjati kladionicu u knjizi za đake i praktično posredno pozivati decu da se kockaju, prenosi "Blic".

Sporna pesma "Ja se kladim na Noleta" glasi: "Ima jedna kladiona tamo na kraj stadiona, u koju bi svaki dinar ko poslednje zrno mlinar i najlepši miris s cveta založio za Noleta…Ne silazi meni s uma kakva bi to bila suma, imućan bih bio velim, da ne moram da je delim, jer svi znaju šta mi vredi da će Nole da pobedi".

Povodom prodaje knjige oglasio se i tim za odnose s javnošću najboljeg srpskog tenisera, koji je saopštio da je knjiga distribuirana bez ikakve saglasnosti Đokovića, te da će reagovati i zaustaviti sve nedozvoljene aktivnosti na "gruboj zloupotrebi Novakovog lika i zloupotrebi dece".

  • 15.02.2013 08:31
    ns
    Dali znate da se nacionalna penzija od 50.000 dinara DOdaje na njegovu penziju.
    Primera radi pevaljka koja je imala 57.000 penziju, koliko je uplaćivala doprinosa do sada. Dobila je i nacionalnu penziju te sada dobija 107.000,00 dinara
    Ako su zaslužni neka dobiju orden. ILi neka im dodaju neka ograniče na max 50000 kada se sabere. Pa ti ljudi nisu ništa uplaćivali celog života i sada ja treba da im to doplatim.
  • Sta reci

    14.02.2013 18:01
    a ne zaplakati
    http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/422449_285346054854243_1030991020_n.jpg
  • 54

    14.02.2013 16:05
    porez
    Je l' to tenisač Djoković platio porez voljenoj Stradiji ?

    Ovom tuznom poeti obavezno dati duplu nacionalnu peMziju kada pomenuti tenisač plati porez zemlji koju toliko voli, ljubi ga tata-Srki i čika-Goran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti