Boarov: "Juriš desnice na Vojvodinu"

U Vojvodini je u toku eskalacija političkih sukoba motivisanih nacionalizmom, koja se iskazuje borbom protiv "nacionalnih izdajnika i agenata stranih finansijera", smatra uticajni novosadski novinar Dimitrije Boarov.

 

U Vojvodini je u toku eskalacija političkih sukoba motivisanih nacionalizmom, koja se iskazuje borbom protiv "nacionalnih izdajnika i agenata stranih finansijera", smatra uticajni novosadski novinar Dimitrije Boarov.

U tekstu objavljenom u "Vremenu", Boarov navodi da, ukoliko se prati matrica iz Miloševićevog vremena, kada je slično žigosanje bilo "u trendu", Vojvođani nemaju čemu dobrom da se nadaju.

"Prvo je DSS pokrenuo inicijativu pred Ustavnim sudom za preispitivanje ne samo spomenutih autonomnih nadležnosti, nego i celog Statuta APV. Nešto ranije su Dveri zatražile ukidanje pokrajinske autonomije i s tim sloganom postale "parlamentarna stranka" u Novom Sadu. Zatim je Srpska napredna stranka u saradnji sa SPS-om, Dverima i odbornicima Romske partije promenila netom tek formiranu lokalnu vlast u Novom Sadu – i, dakako, zamenila sve funkcionere u gradskim javnim preduzećima, ali se odmah i "nacionalno identifikovala", menjajući latiničnu tablu na Kulturnom centru Novog Sada i prebacujući sa latinice na ćirilicu elektronske napise na autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća"

"Zatim je Novi Sad izlepljen plakatima i zasut bilbordima Naprednog kluba Čedomira Antića i njegove "prateće" političke stranke "u nastajanju" Treća Srbija, u kojima se, takođe, traži ukidanje vojvođanske autonomije, ali se zauzvrat "nudi" da Novi Sad postane glavni grad Srbije”, hronološki će Boarov.

Prema njegovim rečima, sve to je pratio napad na uredništvo Radio-televizije Vojvodine, argumentima da je u pitanju “antisrpska ekipa”, starim metodom "nacionalnog prebrojavanja" njenog rukovodstva i prvih ljudi Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine.

"Na poslednju u nizu svinjarija u Novom Sadu, skrenula je pažnju Antifašistička akcija Novog Sada koja je 5. februara saopštila da je u Novom Sadu u toku ljotićevska propagandna izložba. Reč je o izložbi o Zavodu za prinudno vaspitanje omladine u Smederevskoj Palanci, u prostorijama izdavačke kuće "Prometej", kao specijalnom mestu za izolaciju (komunističke omladine), koje je postojalo za vreme nemačke okupacije, od 1942. do 1944. godine", napominje Boarov.

  • Срб

    14.02.2013 20:00
    Та десница спашава српство у Новом Саду, чува нашу културу да не изумре скроз. Против сам било каквих инцидената, али ја то ипак доживљавам само као одбрану од разних аутомаша и криминалаца.
  • Lelica

    14.02.2013 19:22
    @Лили - Не могу да верујем
    Da budem iskrena ne mogu ni ja da verujem da vi ne verujete da je u pitanju jedna velika obmana. Nikome ne smeta ništa srpsko, mađarsko, rusinsko, slovačko... Smeta lopovluk i hegemonija beogradskog pašaluka. Da ima imalo mozga južno od Save i Dunava, opustili bi malo uzde, dopustili regionalizaciju i uživali na putu ka Evropi. Ali očigledno ništa nisu pametniji od garniture koja je upropastila SFRJ.
    I da, "нај грлатији" se piše spojeno. Po pravopisu srpskog jezika.
  • jan chi

    14.02.2013 18:37
    ratna bagra
    Odavno su zavrseni ratovi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu i sad ista bagra zeli da napravi novi sukob i to u Vojvodini koja im je jos ostala skoro netaknuta. Sve ratove su izgubili, na Kosovu pogotovu i sad idu na Sever. E pa onda, nek izgube i taj rat,nadam se samo da nece biti krvav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti