Organizatori očekuju rekordnu posetu na Kobasicijadi

Organizatori 29. Kobasicijade u Turiji izjavili su danas da ove godine očekuju rekordnu posetu na ovoj tradicionalnoj turističko-ugostiteljskoj i humanitarnoj manifestaciji.
Organizatori 29. Kobasicijade u Turiji izjavili su danas da ove godine očekuju rekordnu posetu na ovoj tradicionalnoj turističko-ugostiteljskoj i humanitarnoj manifestaciji.

Stotine Novosađana tiskalo se jutros po kišnom danu u Dunavskoj ulici u redovima ispred štandova kako bi probali čuvenu turinsku kobasicu. U ponudi su, po pristupačnim cenama, bile sveže, suve i pečene kobasice. Prema podacima organizatora, prodato je rekordnih 2,5 tona ovih mesnih prerađevina.

Predsednik Udruženja "Kobasicijada" Miroslav Medurić, istakao je značaj ove manifestacije za srbobranski kraj i Vojvodinu u celini, i pozvao Novosađane da dođu u Turiju, koju, kako je rekao, krase radinost i gostoljubivost njenih meštana. Na osnovu velikog interesovanja građana na promocijama održanim u Somboru, Subotici i Novom Sadu, očekuje se da će ove godine biti zabeležena rekordna poseta.

Ovogodišnja Kobasicijada biće održana od 22. do 24. februara i okupiće više od stotinu izlagača. Ovogodišnja najveća kobasica biće dužine 2.029 metara, teška oko 2.300 kilograma, a 23. februara verifikovaće je i zvanična delegacija Ginisove knjige rekorda.

Osim izbora za  najboljeg privatnog proizvođača i najbolje klanične industrije, biće održano takmičenje u brzom jedenju kobasica, proglašeno najbolje vino i rakija, dodeljena titula "naj-čovek", i uručena nagrada gostu iz najudaljenijeg kraja planete. U toku manifestacije trajaće i izložba slika, a u večernjim časovima uživaće se uz koncerte na centralnoj bini i u Sportskoj hali.

Budući da Kobasicijada ima i humanitarni karakter, organizatori su danas poklonili 30 kilograma svežih kobasica Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Više informacija o manifestaciji i ovogodišnjem Programu, može se naći na sajtu www.kobasicijada.com.

  • Huncut

    17.02.2013 19:30
    Ja vec godinama ovako : Cim dodjem, pojedem ovciji paprikas iz Banata. Ondak se malko setam i spaciram, i napravim mesta za kobayu u lepinji... :)
  • Milivoje

    16.02.2013 23:59
    Replika
    Ja proverio, Wikipedija kaže da biljke jesu živa bića. Nadam se da Vegan ovo ne čita jer će ostati bez hrane.
    Ili će se osloboditi dogme za kobasice :)
  • 16.02.2013 10:52
    Tata
    Mislim da niko nikog ovde ne siluje svojim razmišljanjem, samo ga iskazuju razni ljudi sa različitim stavovima. Neko ko ne jede meso ima drugačiji stav u odnosu na životinje i uznemiri se uvek kada vidi masovno ubijanje istih zarad radosti nepca - kako je crevima pri tom, samo ona znaju. A osoba G izgleda nije postala promućurnija od tolikog mesa koje je sa sladostrašću progurala kroz creva, pa izvodi brzoplete zaključke iz brzopleto pročitanog teksta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti