Novosađanin napravio najbolju slagalicu na svetu

Novosađanin Zdravko Živković promovisao je svoju slagalicu "Doris" - najbolju intelektualnu mozgalicu na svetu za prošlu godinu, prema oceni prestižnog američkog časopisa "Gejms".

Dugogodišnji savetnik u Vladi Vojvodine Zdravko Živković promovisao je danas u Novom Sadu svoju slagalicu "Doris" - najbolju intelektualnu mozgalicu na svetu za prošlu godinu, prema oceni prestižnog američkog časopisa "Gejms".

On je najavio da je već spremio i naslednika "Doris", intelektualnu slagalicu pod nazivom "Memorikju".

"Reći ću vam samo da su je elitni američki, rekreativni matematičari na nedavnom skupu u Atlanti ocenili rečenicom: 'Lepota za oči, radost za srce i divota za dušu'", rekao je Živković.

Autor ove slagalice je dodao da se "Doris" već prodaje u Americi po ceni od 125 dolara, dok joj je cena u Srbiji 35 evra.

"Slagalica je bazirana na slaganju tri boje, s mogućnošću kreacije svih mogućih i nemogućih figura prema želji i mašti uzrasta od šest do 106 godina života, i, to s milionima mogućnosti i rešenja", objasnio je Živković.

U Srbiji se "Doris" može nabaviti putem novosadske firme "Top Šop".

  • nebitno

    23.04.2010 19:32
    e ljudi....
    Daj što ste tako negativni ,šta fali što je smislio čovek nešto kreativno i za decu i za odrasle....baš svetu ne možeš ugoditi.....
  • am

    22.04.2010 08:16
    Ako je istinito to sa paketicima i Doris onda je to vrlo zanimljivo...
  • Novosadjan

    22.04.2010 06:40
    ?
    Vidi se da tamo zaposleni nemaju posla pa vise po internetu i smisljaju igrice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti