Izrađuje se katalog patenata Novosađana

Gradsko veće je krenulo u izradu kataloga registrovanih patenata od 2002. godine, čiji su nosioci iz Novog Sada.
Gradsko veće je krenulo u izradu kataloga registrovanih patenata od 2002. godine, čiji su nosioci iz Novog Sada.

Namera grada je da u katalogu na srpskom i engleskom jeziku predstavi patente i da ih na taj način predstavi kako domaćim, tako i inostranim potencijalnim investitorima.

U Gradskoj kući navode da je od 2002. godine u Zavodu za intelektualnu svojinu registrovano je više od 80 patenata, čiji su nosioci fizička i pravna lica sa teritorije Novog Sada koja su patente registrovala u različitim oblastima - prehrambena industrija, mašinska industrija, poljoprivreda, energetika i drugo.

Među 60 registrovanih oznaka geografskog porekla u Zavodu za intelektualnu svojinu, nalaze se i dva čija su imena porekla vezana za područja Grada, u pitanju su Futoški sveži i kiseli kupus i Fruškogorski lipov med.

  • Milinko

    16.02.2013 22:15
    od krucijalne važnosti
    Da li je zaista taj "projekat" od krucijalnog značaja za Novi Sad i njegov dalji razvoj? Vučević i njegov tim sačinjen od neradnika, kupaca glasova, besmislenih "političara" i "Srbija Trećeg Reda" NIŠTA za ovaj grad nisu učinili od kako su na vlasti!!! NIŠTA!! Postigli su samo da se slikaju, potpisuju protokole, apeluju i slično, a od projekata od suštinskog značaja za boljitak života građana NIŠTA!!! OVO JE ZVANIČNO NAJGORA VLAST KOJA JE IKADA NOVI SAD IMAO!!! SRAMOTA JE NAŠA ZA KOGA SMO GLASALI!!!
  • Herbert

    16.02.2013 09:39
    marsovac
    Ko je ukrao moj explozivni svemirski modulator
  • Za Saleta

    15.02.2013 11:55
    Za ovo prvo - ma da svi ti verujemo!
    za ovo drugo - kreten!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti