Građani još ne mogu u Vojnu bolnicu

Vojna bolnica u Petrovardinu još uvek ne može da prima civilne pacijente, iako je 1. februara potpisan ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje, jer još uvek nisu definisane sve procedure.
Vojna bolnica u Petrovardinu još uvek ne može da prima civilne pacijente, iako je 1. februara potpisan ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje, jer još uvek nisu definisane sve procedure.

 

Pomoćnik direktora za zdravstvo Doma zdravlja Oliver Stojanov rekao je da će naredne nedelje biti održan sastanak sa načelnikom Vojne bolnice Bratoljubom Brkljačom kako bi se utvrdilo za koje vrste pregleda će se pacijenti tamo upućivati. Stojanov tvrdi da neće moći sve pacijente iz Doma zdravlja tamo upućivati, jer bi se onda i u toj ustanovi stvorila gužva i neizbežne liste čekanja.

Kako je za 021 pre nekoliko dana rekao Bratoljub Brkljača, na ovaj način će se smanjiti liste čekanja u novosadskim bolnicama, što se prvenstveno odnosi na opšte hirurške intervencije.

"Rasteretićemo Klinički centar Vojvodine, jer mi imamo ono što nijedna druga opšta bolnica u Novom Sadu nema. To se pre svega odnosi na opštu hirirgiju, poput operacija kile i žuči, kao i urološke, ginekološke i oftalmološke intervencije. Nažalost, to ne znači da je baš sve rasterećeno, budući da nemamo magnetnu rezonancu, CT, kao ni uslove za operaciju katarakte", kaže Brkljača za Novosadski informativni portal.

Kako bi prekratili čekanje za određene preglede i intervencije u zdravstvenim ustanovama primarnog i tercijalnog nivoa, veliki broj sugrađana obratio se ovih dana svom izabranom lekaru želeći da dobije uput upravo za Vojnu bolnicu.

  • 17.02.2013 07:28
    Ajde radite nešto,ne samo pričate
    Redovno primaju plate poreskih obveznika ,to je sve usklađeno pravilnicima .
  • Miša celobrk

    16.02.2013 05:28
    lečenje
    Ovde u Novom Sadu kao da se nikom ne žuri da se pacijentima što pre pomogne da se oslobode užasnih gužni u pokrajinskoj bolnici i poliklinici.
  • student

    15.02.2013 20:05
    Nas studente upućuju iz dispanzera kod specijalista ili na snimanja u Vojnu, sve super!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti