Na klinikama za hematologiju i nefrologiju epidemija gripa

U Srbiji su registrovana dva smrtna slučaja koji se mogu dovesti u vezu sa virusom gripa tipa A, kaže Dragana Dimitrijević sa Instituta "Milan Jovanović Batut".

U Srbiji su registrovana dva smrtna slučaja koji se mogu dovesti u vezu sa virusom gripa tipa A, kaže Dragana Dimitrijević sa Instituta "Milan Jovanović Batut".

Oba smrtna slučaja dogodila su se u februaru. U prvom slučaju preminula je osoba na području Beograda, a 13. februara preminula je osoba sa područja Novog Sada.

"Oba pacijenta su bili hronični bolesnici i oni su hospitalizovani zbog osnovne bolesti. Kod njih je potvrđen virus gripa, ali ponavljam oni su bili hronični bolesnici", rekla je Dimitrijević.

Ona je navela da je na klinikama za hematologiju i nefrologiju Kliničkog centra Vojvodine registrovana epidemija gripa koja je danas prijavljena Institutu za javno zdravlje.

"Od 80 pacijenata, virus gripa tipa B registrovan je kod četiri pacijenta, a virus tipa A1(H1) registrovan je kod 13 pacijenata", kazala je Dimtrijević i apelovala na građane da izbegavaju posete bolnicama.

Ona je istakla da je epidemiološka situacija u Srbiji očekivana za ovaj period godine i da se preduzimaju sve mere za sprečavanje epidemije. "Mi očekujemo i dalje povećanje broja obolelih od oboljenja sličnih gripu u svim uzrastnim kategorijama. Pratimo situaciju svakodnevno i spremni smo da predupredimo sve moguće rizike", ocenila je ona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti