"Pooštriti kazne za vinovnike međunacionalnih incidenata"

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor složili su se da treba preispitati postojeće odredbe kaznene politike koje se odnose na međunacionalne incidente, kao i da je neophodno ubrzati procesuiranje takvih slučajeva pred pravosudnim organima.
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor složili su se da treba preispitati postojeće odredbe kaznene politike koje se odnose na međunacionalne incidente, kao i da je neophodno ubrzati procesuiranje takvih slučajeva pred pravosudnim organima.

Na sastanku u Novom Sadu dogovoreno je da se u opštinama u kojima su u poslednje vreme uočeni incidenti, koji nanose štetu međunacionalnim odnosima i izazivaju uznemirenost građana, pored policije po potrebi angažuju i pripadnici Žandarmerije.

Zaključeno je, takođe, da treba preduzeti sve ostale neophodne mere kako bi se očuvao pozitivni trend  smanjenja broja ovakvih incidenata, kakav je zabeležen poslednjih godina. Dogovoreno je da se pojača prisustvo pripadnika policije u sredinama u kojima je povećan broj krivičnih dela sitne krađe i da se efikasnim angažovanjem svih  nadležnih organa učvrsti poverenje građana u spremnost i sposobnost države da očuva njihovu ličnu i imovinsku bezbednost.

U istom cilju, narednih nedelja biće održan i zajednički sastanak ministra unutrašnjih poslova, rukovodstva Direkcije policije i načelnika svih policijskih uprava u Vojvodini sa Savetom za bezbednost pokrajinske skupštine, navedeno je u saopštenju.

  • DekiNS

    17.02.2013 21:47
    Anonimus - zy
    Главни инцидент се десио 1942 у Новосадској рацији, тако да не знам шта покушаваш и шта призиваш? Да ти једна ствар буде јасна-не постоји миран начин да се Војводина отцепи, па ти ради на ширењу дезинформација и лажи колико хоћеш, а на крају ипак треба бити спреман и да се жртвујеш за идеале! Да ли си спреман да се жртвујеш или пак очекујеш да твоје пусте жеље реши NATO пакт?
  • 17.02.2013 20:15
    zy
    imate opet incident u Subotici opet deca pretucena zato sto su pricali na madjarskom pogledajte na subotickim sajtovima
  • 17.02.2013 17:23
    a br. policije po glavi stanovnika?
    Nadam se da je pomenuto da broj policajaca nije ni približan standardu koji imaju drugi gradovi i delovi zemlje. Znaju to već i vrapci na granama, naročito oni koji bi trebalo da cvikaju, ali znaju da ne moraju, jer nema od koga. Verujem da je ogroman deo rešenja ne u "menjanju naroda" već u menjanju ponašanja onih koji upravljaju u ime njih. Više policije da se vidi na ulicama, veća ovlašćenja za komunalnu policiju i da vidite kako će se sve razrešiti. Pa nisu drugi narodi postali bolji sami od sebe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti