Hitna pomoć će prihvatiti noćnu pedijatriju

Pedijatri novosadskog Doma zdravlja noću će dežurati još mesec dana, nakon čega će brigu o mališanima preuzeti Zavod za hitnu medicinsku pomoć, odlučilo je Ministarstvo zdravlja na sastanku u Beogradu.
Pedijatri novosadskog Doma zdravlja noću će dežurati još mesec dana, nakon čega će brigu o mališanima preuzeti Zavod za hitnu medicinsku pomoć, odlučilo je Ministarstvo zdravlja na sastanku u Beogradu.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Bogdan Živanović kaže za 021 da nije tačno da ova ustanova nije želela da prihvati obavezu prihvatanja noćnih dežurstaava.

"Mi smo jedina ustanova koja je izrazila želju da prihvati ovo dežurstvo  i da nećemo dozvoliti da naši najmlađi sugrađani ostanu nezbrinuti tokom noći", kaže Živanović.

Grad će u narednih 30 dana raditi na adaptaciji dodatnog prostora u Hitnoj pomoći, a postoji mogućnost da u sklopu noćnog dežurstva bude angažovano dodatno medicinsko osoblje, a za to vreme mališane će i dalje primati Dom zdravlja.

U slučaju da ministarstvo ne odobri zapošljavanje novih kadrova, biće angažovani pedijatri iz Doma zdravlja. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 18.02.2013 15:23
    Lepo zvuči ....
    .... što u Novom Sadu jedino u lekare Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imaju puno poverenje i pedijatri i lekari opšte medicine i lekari službe kućnog lečenja DZ Novi Sad !!! Manite se poverenja zaposlite još ljudi. Prebacujući odgovornost za lečenje Vaših pacijenata,na leđa zaposlenih u ZZHMP Novi Sad izbegavate da platite dežurstva pedijatrima, kućne posete izabranim lekarima, a novih ljudi u Zavodu ni na vidiku. Važno je samo ograditi se i reći:" Ako je hitan slučaj ,pa pozovite hitnu pomoć!". A roditelji i nezdovoljni pacijenti i dalje ćute....
  • Andrija Šrek

    18.02.2013 15:04
    ...
    Rešenje?
    Hmmmm....
  • mislilac

    18.02.2013 14:42
    povezane vesti
    mislilac - pare su problem!
    Novi sad je u vreme intenzivne izgradnje imao novca i da policiji kupuje službena vozila, a danas kada čitamo o aferama "nova atobuska stanic", "Kelvin"... nema para ni za noćno deržurstvo pedijatra!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti