Vučević pozvao ATP "Vojvodinu" na dogovor

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da je i formalno pozvao predstavnike ATP "Vojvodina" da sednu za pregovarački sto i pronađu najbolje moguće rešenje po opšti interes grada, jer bi, kako je naveo, izvršenje presude ugrozilo kapitalne projekte u Novom Sadu.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da je i formalno pozvao predstavnike ATP "Vojvodina" da sednu za pregovarački sto i pronađu najbolje moguće rešenje po opšti interes grada, jer bi, kako je naveo, izvršenje presude ugrozilo kapitalne projekte u Novom Sadu.

Vučević je za Radioteleviziju Vojvodine rekao da će najvećim poveriocima tog preduzeća predložiti da se sa izvršenjem presude sačeka dok odluku ne donese Vrhovni kasacioni sud po reviziji Grada. "Poverioci ATP Vojvodina mogu prinudno da skinu ta sredstva sa računa grada, a za nekoliko meseci može da se desi da Vrhovni kasacioni sud presudi drugačije. Možemo da dođemo u vrlo ozbiljnu situaciju da Grad tada ne bude mogao da ide na protivizvršenje, to jest, da nemamo odakle to da naplatimo", kazao je Vučević.

On je objasnio da se u ovom slučaju ne radi o sporu sa Ilijom Devićem i da on sa njim teče posebno, kao i da ovaj spor nije dobio Dević, već preduzeće u restrukuiranju ATP "Vojvodina", iza kojeg stoje najveći poverioci - banke, bivši zaposlen i, Poreska uprava. Vučević je kazao i da usled eventualne naplate potraživanja Grad ne bi bankrotirao, ali da bi se narušila finansijska stabilnost.

On je rekao da postoji velika verovatnoća da će Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" vrlo brzo pustiti tužbu za poništaj ugovora sa Devićem i ATP "Vojvodina", zato što se malo priča o dubini problema koji uključuje činjenicu da po stavu suda nije realizovan ugovor o gašenju Međumesne autobuske stanice i upućivanju autobuskog saobraćaja na autobusku stanicu ATP "Vojvodina", koja, uz to, i ne radi, što povlači nove penale Gradu od 250.000 evra mesečno. "Ne možemo da ugasimo Međumesnu autobusku stanicu, jer bi time morali da ugasimo jedan deo delatnosti GSP Novi Sad i da ugrozimo direktno poslovanje ovog preduzeća, koje iz postojeće MAS prihoduje oko dva miliona evra neto", istako je Vučević.

Rok za isplatu 1,3 milijarde dinara na ime odštete koju po odluci apelacionog suda grad Novi Sad treba da isplati preduzeću ATP "Vojvodina" ističe u petak.

  • Željko

    22.02.2013 11:43
    Ko kome uvaljuje
    Mnogo je pitanja tipa "Uvalili vruć krompir, šta su oni uradili itd."
    1. Da li postoje 1, 2 ili 5 stanica baš me briga. Može da ih gradi svako ako misli da može da zaradi. Ali, da GSP mora da se odrekne svojih prihoda sa MAS da bi zaradio neki privatnik, e to je već krivično delo.
    2. Nadam se da če "PRVI" borac protiv korupcije objasniti kako je SRS gradonačelnik Mja Gojković mogla da prihod grada obeća privatniku, i šta je to preporučilo da bude primljena u SNS
    3. Vruć krompir gradonačelniku nije uvalio Pavličić, jer je sudskom odlukom grad dobio spor pa i nije trebalo ništa da radi. Apelacioni sud je kasnije promenio odluku suda.
    4. Maja Gojković nije radila sama, jer je predsednik skupštine grada bio tata Vučević, pa neka o problemu gradonačelnik Vučević porazgovara na porodičnom ručku
    5. pošto DS nije ništa uradio, znači li to da je odbranu keja od poplava i uređenje keja uradio moj tata? Ili Somborski bulevar i bulevar Evrope kao i dva kružna toka? Ili Urgentni centar, Dečju bolnicu, nova krila u Sr.Kamenici?
    6. Neverovatno kako mržnja može da zaslepi ljude da ne vide dalje od nosa.
    "Princip moji su dobri, drugi su lopovi" je i doveo Srbiju i Novi Sad sve zajedno tu gde smo. A ni za to nismo. Toliko od mene!
  • @Novosađanka - @Arhitekta

    22.02.2013 10:40
    Draga sugradjanko, pa ovo je nova informacija. Zlata vredna. Ona vodi ka izlazu iz problema. Dopustate li da vasa saznanja prosledim nadleznom sudu, kako bi oni (sud) bili u stanju da isprave svoju gresku?
  • NApred

    21.02.2013 14:54
    Napred
    molio bi hsam odemokrate da mi daju odgovor? imali ste pavlicica na vlasti sta je on uradio?dajte mi primer?aajde neka ne bude sta je uradio sta je RADIO makar? molim vas... mozete vi pljuvati Vucevica jer niej vasa stranka ali minuli rad pokazuje !!! a tek je poceo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti