Kapitalni projekti na ledu zbog odštete ATP "Vojvodini"

Pojedini infrastrukturni projekti koji su planirani za ovu godinu u Novom Sadu, najverovatnije neće biti realizovani, zbog odštete koju bi grad trebalo da isplati ATP "Vojvodini".
Pojedini infrastrukturni projekti koji su planirani za ovu godinu u Novom Sadu, najverovatnije neće biti realizovani, zbog odštete koju bi grad trebalo da isplati ATP "Vojvodini".

Direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić kaže za "Novosti" da će stručnjaci u ovom preduzeću, u saradnji sa gradskim vlastima, odrediti koje investicije su prioritet.

Prema njegovim rečima, odustaće se od projekata koji se "najmanje odražavaju na kvalitet života Novosađana", ali nije precizirao o kojim se tačno investicijama radi.

Budžet grada za ovu godinu, koji iznosi 21,3 milijardi dinara, nije ugrožen samo zbog presude prema kojoj treba da plati vlasniku ATP "Vojvodina" Iliji Deviću 1,3 milijarde dinara.

Dodatne probleme stvara neizvesna sudbina 1,6 milijardi dinara koje su blokirane u Razvojnoj banci Vojvodine, kao i 450 miliona dinara koji su avansno uplaćeni uhapšenom biznismenu Dušanu Borovici za izgradnju četvrte deonice Bulevara Evrope.

  • Ives

    20.02.2013 10:11
    СНС мора да реши проблем који је направила претходна власт.
  • Julius

    20.02.2013 10:02
    Верујем у обе стране па се надам да ће наћи решење које ће задовољити АТП Војводину, а да при томе град Нови Сад може да функционише
    нормално.
  • Dusan

    20.02.2013 09:59
    Подршка градоначелнику који је одмах почео да решава проблем.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti