Zbog pretnji pismo najvišim državnim funkcionerima

Nezavisno društvo novinara Vojvodine uputilo je pismo najvišim drzavnim i pokrajinskim funkcionerima, u kojima ih obaveštava o hajci koja se vodi protiv ovog udruženja, a naročito protiv predsednika Dinka Gruhonjića od strane pojedinih nacionalističkih medija i organizacija.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine uputilo je pismo najvišim drzavnim i pokrajinskim funkcionerima, u kojima ih obaveštava o hajci koja se vodi protiv ovog udruženja, a naročito protiv predsednika Dinka Gruhonjića od strane pojedinih nacionalističkih medija i organizacija.

Pismo je upućeno predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, predsedniku Skupštine Vojvodine Ištvanu Pastoru i predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću.

U pismu se izražava zabrinutost, jer osim reakcija pojedinih domaćih i međunarodnih organizacija i pojedinaca, nije usledila bilo kakva reakcija nadležnih državnih organa. "To pojačava osećaj nesigurnosti rukovodstva NDNV-a, jer je reč o šovinističkoj hajci, u kojoj se koriste različite, veoma uvredljive konstrukcije, kojima se najčešće 'istražuje' nacionalno poreklo rukovodstva NDNV-a. Neretko se čuju optužbe da su ljudi iz rukovodstva NDNV-a 'izdajnici', 'strani plaćenici', 'špijuni', 'agenti'", saopštio je NDNV.

NDNV je podsetio i na to da su 2007. godine Dinko Gruhonjić i njegova porodica, uključujući i njegovu maloletnu decu, bili na meti veoma ozbiljnih pretnji. koje je lansirala neonacistička organizacija Nacionalni stroj. "Arsenal uvreda i pretnji koji se šest godina kasnije, početkom 2013. godine, koristi protiv Gruhonjića i NDNV-a potpuno je isti kao i arsenal uvreda i pretnji koje je koristio i - danas zabranjeni - Nacionalni stroj", navodi se u saopštenju.

NDNV je najvišim državnim i pokrajinskim funkcionerima dostavio i deo tekstova i drugih napisa uperenih protiv rukovodstva tog novinarskog udruženja.

  • ns +

    19.02.2013 11:33
    E poeto....jadna ti pesmica...
    Ne pevamo MI "ra-ta ta-", to su vase pesme iz 90-tih,mi ih jako dobro poznajemo.Od tih vasih dobosharenja uglavnom smo dobili izbegle,raseljene, nas osiromasene,sve zajedno nesrecne,uboge,pa vas lepo molimo da te pesme nekom drugom pevate,nama u Vojvodini nista dobro nisu donele.Eto, tako se osecam.I to ne mozete da promenite lupetanjem po forumima.
  • x

    19.02.2013 11:28
    @Љиљана
    A da li vas vređa i ugrožava to što ne znate pravopis jezika koji smatrate obeležjem tog "nacionalnog osećanja"? Ne kaže se "ја би", nego "ја бих". Kako vi znate u koji gradski autobus ulazite? Po broju linije?
  • Љиљана

    19.02.2013 11:11
    И ја би се често обратила неком државном органу, кад би знала ком, и да има ефекта, да се жалим на
    НДНВ и господина Динка Глухоњића, у смослу да вређају моја национална осећања и државу Србију.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti