Uskoro prvi onlajn radio Novosadskog univerziteta

Prvi univerzitetski onlajn radio Novosadskog univerziteta trebalo bi da počne sa radom u aprilu.
Prvi univerzitetski onlajn radio Novosadskog univerziteta trebalo bi da počne sa radom u aprilu.

U planu je da studenti pored muzike čuju i aktuelne teme i vesti sa Univerziteta jer će zvučnici biti raspoređeni po hodnicima fakulteta i u kampusu.

Prema rečima Igora Graića, studenta menadžmenta ljudskih resursa na Fakultetu tehničkih nauka koji je pokrenuo inicijativu, u Srbiji ne postoji ovakav radio, ali ima mnogo dobrih primera u svetu i regionu, poput ljubljanskog "Radio študenta".

"U planu je da u radu ovog medija, u kreiranju emisija, učestvuju studenti žurnalistike i menadžmenta medija, a studenti mehatronike i elektrotehnike da im budu tehnička podrška. Ovo bi bila odlična praksa i jednima i drugima, za koju nemaju mnogo mogućnosti tokom studija", priča Graić i dodaje da je dosta studenata zainteresovano za rad i veruje da će biti motivisani i kada radio "proradi".

Iako trenutno nije sigurno gde će biti redakcija ovog radija, Graić kaže da će to najverovatnije biti ili na Fakultetu tehničkih nauka ili u zgradi Rektorata, a u budućnosti, ako sve bude išlo po planu, trebalo bi i da dobiju frekvenciju.

"Bavićemo se onim čega nema u drugim medijima, stvarim problemima studenata, onim što oni rade. Teme će im biti prilagođene i ticaće se kampusa", kaže Igor i dodaje da su već predali projektni plan i da su usmeno dobili podršku Univerziteta.

Ipak, u Rektoratu kažu da ideja za pokretanjem studentskog radija još nije zvanično stigla do rektora Miroslava Veskovića.

Iako je ceo projekat nezavisan i od Fakulteta tehničkih nauka i od Odseka za medijske studije, i pokrenut je na inicijativu studenata i većinom finansiran sponzorstvima, profesori oba fakulteta ih podržavaju i kažu da je veoma bitno da mladi pored studija učestvuju i u mnogim vannastavnim aktivnostima.

  • BImbo

    20.02.2013 17:39
    haq
    izgleda se budi novi Stilos .... novi mladjani biznismeni i muljatori. Vreme je opet mutno i treba ga iskoristiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti