Radnici "Noviteta" odustali od štrajka nakon sastanka sa Vučevićem

Predstavnici radnika "Noviteta" sastali su se sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem radi pronalaženja rešenja problema radnika koji nisu dobili platu od oktobra.
Predstavnici radnika "Noviteta" sastali su se sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem radi pronalaženja rešenja problema radnika koji nisu dobili platu od oktobra.

Predstavnici radnika su saopštili da su se sa Vučevićem saglasili da "Novitet" može da opstane i da je to zajednički interes radnika i Grada.

Dogovoreno je i da se formira radna grupa za "Novitet" koja će se pozabaviti pronalaženjem rešenja.

Radnici su odustali od protesta ispred zgrade Vlade Vojvodine jer su dobili obećanje da će kontaktirati vlasnika firme, beogradskog biznismena Dragana Đurića.

Kako saznaje 021, svi objekti "Noviteta" su pod hipotekom Đurićevih zavisnih preduzeća, zbog čega on ni u slučaju gašenja preduzeća neće biti na gubitku. U pitanju je oproban model privatizacije, u kom su radnici kolateralna šteta tajkuna, što potvrđuje i Gordana Kojić. "Kada znate kako su rađene privatizacije u Srbiji, onda znate da ovakav scenario neizbežno vodi ka likvidaciji preduzeća", navodi ova sindikalka.

"Novitet" je u štrajku već dvadesetak dana. Radnici su već pet meseci bez zarada i zdravstvenih knjižica.

  • Зоран Ковачевић

    27.02.2013 23:03
    ЗАШТО
    Не разумем наше грађане,како имају храбрости
    постављати коментаре а не потписати се ?
    Докле страх и безнађе,треба бити свој...
    Посетите наш вебс - www.solidarnost.webs.com
    Једини -који умемо,знамо,хоћемо,можемо... придружите се!!!
  • Lektor

    20.02.2013 21:34
    @Scotch Bonnet
    Ispravka - "vojvođanski" se piše malim početnim slovom.

    Jadno Scotch Bonnet, jadno...
  • mislim

    20.02.2013 14:21
    Trebace da protece vode i vode Dunavom dok se ne stabilizuje sve i jedna firma koje su predhodne vlasti unistile. Zato treba dati podrsku svakom ko se upusti u takav posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti