Ukinuto mleko u vrtićima "Radosnog detinjstva"

U svim vrtićima Predškolske ustavnove "Radosno detinjstvo" danas je ukinuta upotreba mleka i mlečnih proizvoda za ishranu dece, saznaje Radio 021.
U svim vrtićima Predškolske ustavnove "Radosno detinjstvo" danas je ukinuta upotreba mleka i mlečnih proizvoda za ishranu dece, saznaje Radio 021.

Prema toj odluci, deca neće u obrocima dobijati mleko i mlečne proizvode dok se laboratorijski ne utvrdi da li su oni zdravstveno ispravni i ne sadrže povećanu koncentraciju aflatoksina.

Portparolka "Radosnog detinjstva" Ruža Pajantić rekla je za 021 da se za ishranu dece u vrtićima koriste proizvodi Niške mlekare i da je od te mlekare, pored redovne potvrde o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda, zatraženo da dostavi i potvrdu da u proizvodima nije povećano prisustvo ove kancerogene materije.

"Bez obzira na izjave zvaničnika juče smo se dogovorili da od Instituta za javno zdravlje Vojvodine zatražimo uzorkovanje mleka i mlečnih proizvoda koje koristimo u našoj centralnoj kuhinji. Rezultate očekujemo za sedam dana, a do tada deca neće u obrocima dobijati mleko i mlečne proizvode, jer želimo da ih zaštitimo od svih mogućih rizika po zdravlje", rekla je Ruža Pajantić.

Podsetimo, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić juče je izjavio kako je povišen nivo aflatoksina pronađen u 29 od 35 uzoraka mleka koje se nalazi na rafovima u Srbiji, i poručio građanima da ne kupuju mleko. (D. Šper)

  • uh

    21.02.2013 20:50
    @vegan
    ajde bre vegan baci taj pamflet iz kog prepisujes te polusektaske fore. bolje idi uci nesto
  • Samo se pitam

    21.02.2013 12:21
    ....
    koliko ima istine u svemu tome a koliko je u pitanju propaganda! Mi novosadjaani pamtimo trouglaste tetrapake mleka i trouglice jogurta. To je bilo nesto najlepse na svetu,zar ne? E skoro se pojavi beogradski Imlek i kupi nasu mlekaru pa vise od mojih i njihovih kravica nisi mogao da zivis.E onda zatvorise nasu mlekaru..Tako ,doslo im.E onda im odjednom kriv Dukat tj.Somborska mlekara.E onda na radiju reklamiraju bello organic mlekos i ostale mlecne proizvode ko poludeli.Super,zdravo je ali ja to ne mogu da kupujem za troje dece u razvoju. Ili da ne jedemo druge namirnice. Kao slag na torti,pojavljuje se u danasnjem Blicu spisak mleka koja se povlace sa rafova. Obratite paznju! Samo JEDNO IMLEKOVO PAKOVANJE SE POVLACI!!!! Pa zar njihove krave nisu sa ovih prostora i nisu jele taj otovni kukuruz!!! Ili ove specijalne organic krave koje izgleda jedu pecene seve. PO spisku iz novina,Suboticka mlekara koja je pre par godina proglasena za najbolju u svim kategorijama,sada moze da zatvori pogon posto kao i ostale mlekare ,imaju kancer krave!Ne kupujem Imlek,tornjajte se!
  • Resenje

    21.02.2013 12:00
    Tuzba
    Najbolje da svi tuzimo krave!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti