Gestovni govor u prenosima sednica novosadske skupštine

Gestovni govor biće uveden u direktne prenose sednica Skupštine grada Novog Sada od naredne sednice koja se održava u petak, 22. februara.
Gestovni govor biće uveden u direktne prenose sednica Skupštine grada Novog Sada od naredne sednice koja se održava u petak, 22. februara.

Predsednik Skupštine Siniša Sević kaže da se uvođenjem gestovnog govora povećava transparentnost rada gradskog parlamenta.

"Smatramo da je transparentnost rada Skupštine od izuzetnog značaja i veoma je bitno da svi građani Novog Sada imaju mogućnost da prate sednice novosadskog parlamenta", kaže Sević, dodajući da u gradu živi oko četiri hiljade osoba sa oštećenim sluhom.

On je najavio i da je plan da se sajt Skupštine grada ozvuči, kako bi slepe i slabovide osobe mogle lakše da se upoznaju sa dokumentima koje usvoji gradski parlament.

Prema njegovima rečima, u planu je i uvođenje elektronskog pripremanja i sazivanja sednica, kao i elektronskog slanja materijala odbornicima, što bi takođe trebalo da pospeši rad Skupštine.

  • rodjennamrgodjen

    21.02.2013 15:45
    i gestovi govore
    Ako ovaj novi skupštinski gestovni govor znači
    da će novosadski političari konačno da usklade

    reči s delima,
    ondak - samo napred

    A ako ne znači... do sad smo se već i previše
    reči naslušali, a gestova nagledali
  • Bill

    21.02.2013 10:53
    Zvanični "gestovni govor"?
    A oćel taj "gestovni govor" bit latinicom oli čirilicom?
  • 20.02.2013 22:00
    Toooo
    Dajte nam još malo mudrovanja... gladni jesmo, ali smo vas siti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti