Pokušaj bekstva iz zatvora na Klisi

Pripadnici službe za obezbeđenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija osujetili su proteklog vikenda dva pokušaja bekstva iz okružnih zatvora u Pančevu i Novom Sadu, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

 

Pripadnici službe za obezbeđenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija osujetili su proteklog vikenda dva pokušaja bekstva iz okružnih zatvora u Pančevu i Novom Sadu, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Naime, na osnovu operativnih podataka u proteklih mesec dana pripadnici službe obezbeđenja Okružnog zatvora u Novom Sadu sprečili su dalje aktivnosti na stvaranju uslova za pokušaj bekstva pritvorenika iz te kaznene ustanove.

Pretresom je uočeno da je unutrašnja rešetka na prozoru razvaljena i privezana žicom. Kako se navodi u saopštenju, od nedozvoljenih predmeta, koji su služili i kao alat, nađene su metalna šipka isečena sa klupe u sobi, improvizovani "bonsek" od žice i dve metalne kuke.

Od kreveta je napravljena žica u buntu, od četkice za zube i metalne kašike napravljena su tri improvizovana "šabera", dok su od čaršava ispletena užad dužine oko šest metara sa omčom na kraju.

Nađena je i improvizovana batina pogodna za napad.

Takođe, utvrđeno je da su pritvorenici iz jedne od soba na spratu pritvora Okružnog zatvora u Pančevu pokušali da obiju zidni malter i cigle na spoljnom zidu, prema glavnoj ulici.

Pretresom sobe i pritvorenika nađene su dve metalne šipke, dužine 50 centimetara, koje su bile upotrebljavane kao alat. One su polomljene od držača zavese toaleta.

Istražne sudije i policijske uprave oba grada su obaveštene o aktivnostima na pokušaju bekstva, dok su pohvaljeni i nagrađeni pripadnici službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Novom Sadu stariji komandir Rajko Rakić, nadzornik Mišo Svrkota i mlađi nadzornik Milomir Skakavac, kao i mlađi nadzornik Vladimir Jovanov iz Okružnog zatvora u Pančevu.

  • anci

    22.02.2013 12:46
    za pacijenta.. ne lupaj kad ne znas nista,kakve pare vas postenih gradjana nemaju ni sta posteno da pojedu na podu spavaju,koliko samo kosta ljude svaki odlazak tamo noseci hranu i sve ostalo.. Da bog da se tebi to desilo pa uzivaj i trosi tamo pare gradjana
  • bILJA kLISA

    21.02.2013 21:11
    HAHHAHAHA
    di si na klisi :D hahahahha
  • Bukinjo Samardzic

    21.02.2013 20:23
    Tu sam i ja lezo, ali nikad nisam bezao. Dje bezat!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti