Smenjen glavni urednik Dnevnika

Dnevnik-Vojvodina pres smenila je glavnog i odgovornog urednika lista "Dnevnik" Aleksandra Đivuljskija i na njegovo mesto postavila Miroljuba Mijuškovića.
Dnevnik-Vojvodina pres smenila je glavnog i odgovornog urednika lista "Dnevnik" Aleksandra Đivuljskija i na njegovo mesto postavila Miroljuba Mijuškovića.

Vlada Vojvodine upozorila je da je novi glavni i odgovorni urednik lista "Dnevnik" danas imenovan na "nezakonit i neprimeren način", uz kršenje zakonske regulative i Ugovora o osnivanju Dnevnik-Vojvodina presa, preduzeća koje izdaje ovaj list. "Osnivački akt ovog preduzeća jasno utvrđuje obaveze suosnivača i jedino Dnevnik-holding, a ne Dnevnik-Vojvodina pres, ima pravo da postavlja glavnog i odgovornog urednika lista, što ovom prilikom nije bio slučaj", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su zbog toga organi Dnevnik-holdinga doneli odluku da podnesu tužbu protiv Dnevnik-Vojvodina presa, insistirajući na zakonitosti rada. "Način na koji su sazivane poslednje dve 'hitne' sednice Skupštine 'Dnevnik-Vojvodina presa', krajem januara i sredinom februara ove godine, jasno je pokazao da ne postoji želja za saradnjom, i da novi većinski vlasnik insistira na apsolutnoj kontroli nad listom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se novi vlasnik nije zvanično legitimisao do danas, da su izostala ulaganja, kao i da je stvaran dug prema Štampariji "Forum" u kojoj se štampa Dnevnik. "Pokrajinski sekretarijat za javno informisanje više puta je tražio i insistirao na sastanku sa novim suvlasnikom Dnevnik-Vojvodina presa, koji ima 55 odsto udela u ovom preduzeću, ali je taj susret stalno odlagan, tako da do njega nikada nije ni došlo. I pored toga, vodili smo brigu o listu i sa zaposlenima delili probleme koji su nastajali zbog ovakvog odnosa", piše u saopštenju.

Preuranjena reakcija AP Vojvodine

Dnevnik-Vojvodina Pres, oglasilo se danas sapštenjem u kojem se kaže da je saopštenje Vlade AP Vojvodine u najmanju ruku preuranjeno, jer novi glavni i odgovorni urednik lista "Dnevnik", juče nije postavljen, što može da se vidi iz impresuma lista ili da se zvanično proveri u registru javnih glasila.

"Novi glavni urednik tek treba da bude postavljen, jer je dosadašnji podneo zahtev za sporazumni raskid radnog odnosa, a to će svakako biti u skladu sa Zakonom", navodi se u saopštenju Dnevnik Vojvodina Presa. Iz ove kompanije poručuju da je tvrdnja da preduzeće "Dnevnik Vojvodina Pres" duguje "Forumovoj" štampariji osam miliona dinara neprincipijelna, pošto Vlada AP Vojvodine još nije uplatila dotaciju za januar i februar ove godine u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara, a što je budžetom AP Vojvodine opredeljeno upravo za ove troškove.

"I pored ovoga "Dnevnik Vojvodina Pres" će obavezu prema "Forumovoj štampariji" izvršiti do sredine iduće sedmice iz sopstvenih sredstava i sredstava koje obezbeđuje većinski vlasnik", ističu oni u saopštenju. Iz preduzeća "Dnevnik Vojvodina Pres" pitaju Vladu AP Vojvodine kada će biti uplaćen dug od blizu 40 miliona dinara koji oni potražuju od "Dnevnik holdinga", na osnovu izvršne sudske presude.

  • miki

    24.02.2013 09:52
    ko drma kavez vladi APV?
    Sta se desava? Odjednom frka u vladi APV oko DVP-a.Pa do sada nisu obracali paznju na bilo kakve nepravilnosti sto se tice i DVP-a i DH. Mozda je problem sto novoimenovani glavni urednik nije po njihovom politickom ukusu? Da se nije neko konacno drznuo i otkazao im poslusnost? Ovo mirise na kraj jedne dugeee destruktivne politike u APV.
  • radnik DH

    23.02.2013 22:49
    kad ce stici pravda i do nas zaposlenih?
    Vlada APV,najveci krivac za stanje i u DVP i Dnevnik Holdingu,a sad se prave iznenadjeni.Traze resenja koja nemaju veze sa mozgom,samo da bi sakrili ono sto su sami zakuvali.Zaposleni dovedeni do ivice egzistencije,zato sto APV vodi jalovu politiku godinama u nazad,postavlja potpuno nesposobno rukovodstvo,ali poslusno koje JAKO dobro nagradjuje da sprovode njihove prljavstine.Sta da kazem ljudi kad u preduzecu Dnavnik Holdinga ima vise direktora i organa upravljanja nego radnika.Dovode penzionere da im rade i primaju redovno honorare a stalno zaposleni bez plata i stalno pod pretnjama. SRAMOTA!!!!!!!!!
  • Запослени штампар

    23.02.2013 16:24
    Ко ће владу да упозори?
    Читам ове коментаре и питам се ко ће да упозори владу АПВ да извуче главу из песка и почне да по-
    ставља питања неспособном руководству,шта радите бре!
    Из коментара се виде или назиру толике неправилности
    у продаји удела,без понуде права прече куповине,а влада ћути,необавештена.Неправилности око разних именовања а влада није одавде.Неправилности око трошења наменских средстава за опоравак предузећа,влада се правда није стигла пошта.
    Ово све траје превише дуго а исти људи воде предузеће
    и не полажу рачуне ником нити их ко шта пита.
    Ко ће владу да упозори да предузеће са већинским државним капиталом неможе да воде лечени алкохоличари,приучени машинци,пропали земљоделци,
    успаљене фрајле и други неспособњаковићи!
    Агенције,Дирекције,Јавни тужиоци,Истражни и други органи упозорите владу АПВ да постоје и други власници капитала који се топи.
    Стварно, ко ће владу да упозори?
    Долази "Цунами"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti