Neustavna odredba Grada o taksi prevozu

Ustavni sud Srbije osporio je odredbu Odluke o auto-taksi prevozu putnika u Novom Sadu koja se odnosi na izmirenje poreske obaveze preduzetnika, kao uslova za obavljanje te delatnosti.
Ustavni sud Srbije osporio je odredbu Odluke o auto-taksi prevozu putnika u Novom Sadu koja se odnosi na izmirenje poreske obaveze preduzetnika, kao uslova za obavljanje te delatnosti.

Odredba za koju je sud saopštio da nije u saglasnosti s Ustavom i zakonom odnosi se na to da preduzetnik za obavljanje taksi-prevoza, pored uslova propisanih zakonom, mora da ispunjava i to "da je izmirio poreske obaveze po osnovu javnih prihoda, što dokazuje uverenjem nadležnog organa, a koje nije starije od šest meseci, odnosno zaključenim sporazumom sa nadležnom poreskom upravom o reprogramiranju duga".

Zbog ove odredbe negodovalo je više taksi udruženja, a Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost organizovao je pre godinu dana i protestnu vožnju ulicama grada.

Ustavni sud je odbacio inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti i nekoliko drugih odredbi Odluke o auto-taksi prevozu

  • Veronika

    25.02.2013 15:18
    Opet inspekcija
    Evo ovde ono malo taksista sto placa poreze moze da nauci kako da izbegne da ga placa. Jos jedan primer licnog obogacivanja inspektora! Umesto da deluju preventivno, oni samo gledaju kako da napune svoje dzepove. Gde su oni napravili reda?Postavlja se pitanje cemu te sluzbe, kad samo prave jos veci haos.
    Bilo bi dobro ispitati poreklo njihove imovine i da im se oduzme sve sto nije oporezovano.
  • sale taxi

    24.02.2013 22:23
    haah
    ja nerazumem ove razmazene novosadjane...hoce da se voze za sto dinara od stanice do stranda sa novim vozilima...a cena goriva i auto delova je evropska..briga opel,volksvagen,reno itd sto mi vozamo za dz...pa da nek uvedu da se placa obavezno porez..cena taxija ce biti troduplo skuplja...a taksista ce biti 500 a ne 3000...ali zato gazdama ce biti najteze,nece imati mesecno 20 000evra nego 500..pa nece imati za podmicivanje politicara,komunalaca itd
    a ovako se gospoda novosadjani voze za 200 din sa mercedesom a porez ce drzava da otima taxistima u vidu kuce stana auta itd
  • sale taxi

    24.02.2013 22:09
    za ovog taxisti - su bagra
    probaj mangupe da taksiras a da si podstanar i nedaj boze da si ozenjen i da imas decu...ne postoji shansa i logika po kojoj ces uspeti da platis porez osim ako mozes da radis 16-17 sati na dan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti