DS: Maja Gojković odgovorna za ATP

Bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković potpisala je ugovor sa ATP Vojvodinom, pregovarala i dogovarala uslove ugovora, pa se na kraju posvađala sa istim i uvela grad Novi Sad u najveći spor u njegovoj novijoj istoriji, stoji u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke.

Bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković potpisala je ugovor sa ATP Vojvodinom, pregovarala i dogovarala uslove ugovora, pa se na kraju posvađala sa istim i uvela grad Novi Sad u najveći spor u njegovoj novijoj istoriji, stoji u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke.

"Ovakva izjava predstavlja podrugivanje Novosađanima i prebacivanje odgovornosti na Demokratsku stranku i tadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića koji nisu doprineli nastanku spora, naprotiv. Kakav je kredibilitet osobe koja menja stranke vodeći računa jedino o opstanku na vlasti i izbegavanju odgovornosti za svoje postupke? Da li smatra da će učlanjenjem u Srpsku naprednu stranku izbeći odgovornost za štetu koju je nanela gradu Novom Sadu?", pita DS u svom saopštenju.

Maja Gojković: DS odgovoran za ATP

Maja Gojković kazala je da nije očekivala odluku Privrednog apelacionog suda po kojoj je Grad Novi Sad dužan da plati ATP Vojvodini 1,33 milijarde dinara i optužila Demokratsku stranku (DS) da je odgovorna za nanetu štetu jer je svojim nečinjenjem dovela do toga.

"U junu 2008. godine, grad je voljom većine u Skupštini dobio gradonačelnika Igora Pavličića iz DS. I postupak je vraćen po žalbi na novo suđenje. Pitanje je zašto su on i njegova stranka izabrali nečinjenje? To je uslovilo štetu koja je rasla četiri godine, da bi dostigla neviđene razmere", rekla je Maja Gojković.

Ona je navela da je u prvostepenom postupku pred Privrednim sudom u Novom Sadu zahtev odbačen kao neosnovan, da je postupak trajao dve godine i da ona nije bila gradonačelnik kad je ta presuda doneta.

Gojkovićeva je navela da je ta firma otišla u stečaj krajem 2008. godine, a da je privatizacija raskinuta u januaru 2009. "Zar nije Pavličić u tom momentu morao raskinuti ugovor i zaustaviti štetu? Morao je. Ne zaboravite da je šteta za četiri godine 250.000 evra mesečno. Danas ljudi iz DS napadaju druge, pa i mene. Napad je najbolja odbrana", kazala je Maja Gojković.

Ona kaže da bi u slučaju da je i posle 2008. godine nastavila da vodi grad ugovor bio raskinut ili bi to pitanje bilo rešeno isključivo u interesu Novog Sada. "Nezavisan ekspertski tim i veštaci smatraju da je pravda na strani Grada. Uložiće se revizija, a ako bude potrebno ići će se i u sud u Strazburu. Grad traži pravično suđenje, bez pritisaka politike, ali i tajkuna", rekla je Gojkovićeva.

Bivši predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je juče potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se pozabavi privatizacijom ATP Vojvodina i ugovorom koji je bivša gradonačelnica Maja Gojković potpisala s tim preduzećem.

Bivši gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić juče je podsetio da je Gradsko veće kojim je predsedavala Maja Gojković donelo odluku da se uđe u parnicu zbog ugovora sa APT Vojvodina, a ne gradski pravobranilac koji je kasnije vodio spor i da je Grad u vreme dok je on bio gradonačelnik imao tešku poziciju i nije mogao da utiče na to.

Skupština grada danas bi trebalo da raspravlja o predlogu Stručnog tima o sagledavanju činjeničnog stanja i predlaganja rešenja u sporu koji protiv Grada vodi ATP Vojvodina.

Komentari 104

  • Hanguber

    27.02.2013 11:39
    Maja
    Nema je,da joj se nije nesto desilo ili je propao zadatak u novoj partiji. Zeljni smo javnog izvinjenja.
  • 25.02.2013 19:44
    @TT
    Svaka cast!
    :-)
  • TT

    25.02.2013 10:06
    e maja maja
    e maja maja da je sreće,
    bila bi u ćorci ali ti se neće

    Sad na doboš sve tvoje stvari, i tvoje familije i tvojih drugara zigora mirovica i mircica, pa lepo da skupljate pare za svoju svinjariju.

    ajte,nećete ostati sirotinja dobićete nazad nešto i od ilije ionako ste u dilu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti